TOBB SAİK’ten Aveon Global Sigorta’ya ziyaret

Aveon Global, sektör sivil toplum örgütlerini ağırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda acentelerin çatı kurumu olan TOBB SAİK (Sigorta Acenteleri İcra Komitesi) Levent Korkut başkanlığında Aveon Global Sigorta genel merkezini ziyaret etti. Genel Müdür Kemal Gül başkanlığında bir heyet tarafından karşılanan SAİK yönetim kurulu gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Sektörün gelişimi ve değişimi için acentelerin güçlendirilmesinin önemini vurgulayan Levent Korkut, son zamanlarda sektördeki gelişmeleri önemli bir sınav olarak değerlendirdi . Korkut, sektörün sorunlarının çözümünde alınan her kararın tüm ana unsurlarında görüşü dahilinde hayata geçirilmesinin önemini vurguladı . Bu açıdan kanun yapıcı ve düzenleyicinin de öncülüğüne ihtiyaç olduğunu söyleyen Korkut, Gri Sigorta ve Mellce’nin faaliyetlerinin durdurulması sonrası yaşanan sürecin buna bir örnek olduğunu ifade etti. Gri ve Mellce acentelerinin ve müşterilerinin mağdur olmadan sürecin yönetilmesindeki üstün gayreti ve gösterdiği işbirliği sebebiyle Aveon Global Sigorta’ya tüm acenteler adına teşekkür eden Korkut, başta TESK ve esnaf projesi ve diğer tüm kurumsal projelerini hiç tereddüt etmeden tüm acentelere açarak sektör tarihinde bir ilke imza atan Aveon Global Sigorta’ya acentelerin de aynı samimiyetle sahip çıkarak destek vereceklerinin de altını çizerek sözlerini tamamladı.

Aveon Global Genel Müdürü Kemal Gül ise konuşmasında, Global sermaye grubunun Türkiye’deki sigorta yatırımı olan Aveon Global’in gelecek beş yıl içerisinde insurtech ekosistemini kurarak bunları acentelere de açacağını belirtti. Gül, Türkiye de yeni olmalarına karşın, bağlı oldukları Grubun dünyanın 46 ülkesinde faaliyeti olan, banka, ödeme sistemleri ve sigortacılık alanında ciddi yatırımları ile önemli bir ekosisteme sahip olduğunun altını çizdi. 2024 yılı içerisinde acentelerin dijital dönüşümü ve ürün & satış kabiliyetini destekleyen projelerinin artarak devam edeceğini belirten Gül, trafik branş ruhsatı konusunda piyasanın kendilerinden yüksek beklentileri olduğunun farkında olarak ruhsatı alma konusundaki çalışmalarının sürdüğünü ve 2024 yılı içerisinde ruhsatı almayı hedeflediklerin vurguladı. Gül, TOBB SAİK yönetim kurulunun ziyareti sebebiyle SAİK ve tüm acentelere teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Aveon Global Heyetinde bulunan, Genel Müdür Yardımcıları; Oya Yıldız, Nilgün Kandemir, Melek Yılmaz, İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Emrah Yaşar, Acenceler Müdür Yrd Hülya Yaman’ın TOBB SAİK heyeti ile güncel sorunlara dair görüşmeleri ve fotoğraf çekimi ile ziyaret sona erdi.