Sağlık sigortası alırken nelere dikkat edilmeli!

Sağlık sigortası, gelecekte ihtiyaç duyulması muhtemel sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyenler için en önemli güvencelerin başında geliyor. Ancak kendi içinde farklı hizmet paketleriyle ayrışabilen poliçe paketlerinin kapsamını dikkatle incelemek gerekiyor. Ayrıca birçok farklı şekil ve içeriklerle sunulan sağlık sigortası seçiminde en avantajlı olanın yanı sıra maksimum fayda sağlayacak olanı seçebilmek, poliçe alacaklar için zor olabiliyor. Dijital sigorta platformu sigortaladım.com, sağlık sigortası seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken temel noktalara dikkat çekiyor.

 

Sağlık sigortası sahipleri birçok sağlık hizmetine daha kolay erişebiliyor. Sigorta poliçesinin kapsamına göre doktor ziyaretleri, ilaçlar, testler ve hastaneye yatışlar gibi birçok sağlık hizmetinden yararlanmak mümkün. Sigortalar genellikle acil durumlar, önleyici bakım, rutin kontroller ve kronik hastalıklar gibi çeşitli sağlık ihtiyaçlarını kapsıyor. Bununla birlikte poliçe sahiplerine beklenmedik sağlık harcamaları için finansal bir plan da sağlıyor. Tedavilerin yüksek maliyetleriyle karşılaşmak yerine sigorta şirketleri, bu maliyetlerin bir kısmını veya tamamını karşılayabiliyor. Önceden belirlenmiş aylık primler ödeyerek ani sağlık maliyetleri yük olmaktan çıkartılabiliyor.  sigortaladım.com; sağlık sigortası paketi seçerken dikkat edilmesi gerekenler konusunda kullanıcıları uyarıyor.

Sağlık sigortası paketi seçerken dikkat edilmesi gereken 10 önemli nokta

sigortaladım.com sağlık sigortası yaptıracakların; sigortalanacak kişi sayısı, yaş sınırı uyumu, sağlık planı için ihtiyaçların uygunluğu, teminat kapsamları, ek teminat limitleri, muafiyet kapsamı, bekleme süresi uygulamaları, teminat dışı kalan hallerin detayları, ömür boyu yenileme garantisi ve anlaşmalı hastane hacmi gibi temel kriterleri değerlendirerek poliçelerini seçebileceğine dikkat çekiyor. Hizmet paketlerinin kapsamında yer alan teminatlara ilişkin bilgiler poliçe içeriğine göre değişkenlik gösterebiliyor. Ayrıca SGK’lı olup 70 yaşını doldurmamış herkes için tamamlayıcı sağlık sigortası kullanma hakkı sunuluyor. Poliçe süreleri genel itibariyle bir yıl olarak belirlenirken, poliçeye dahil edilen iki temel teminat kategorisine ek olarak farklı teminat seçenekleri de şirketler tarafından sunulabiliyor.

Sağlık sigortası yaptırmanın hem finansal güvenlik hem de sağlık hizmetlerine daha iyi erişim sağlayacağına dikkat çeken sigortaladım.com Genel Müdür Yardımcısı Orçun Kızıltepe, “Sağlık sigortası branşı hem sektör hem de kullanıcılar için büyük önem taşıyor. Sağlık sigortası artık kişilerin tercihlerine göre sunulan limit seçeneklerine göre düzenlenebiliyor. Bazı poliçelerde kısıtlı limitler ve tedavi imkanları varken bazıları ise daha kapsamlı bir koruma sağlıyor. Prim miktarı ve kapsamın genişliği kişinin yaşına, sağlık durumuna ve diğer faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor. Sağlık sigortası maddi anlamda kişiye daha iyi koşullar sunmasının yanında olası risklere karşı sigortalıyı maddi olarak da koruyor. Sağlık poliçesi satın alan müşterilerin, poliçesine ek olarak sağlık asistans paketlerini de sıklıkla tercih ettiğini, buna bağlı olarak sektörün bu alanda hızla büyüdüğünü ifade etti.

Yeni ürün “Sağlığıma Destek Sigortası”

“Sigortaladım Rahatladım” mottosuyla ürünlerini dijital olarak sunan sigortaladım.com, yeni ürünü Sağlığıma Destek Sigortası’nı da kullanıcıları ile buluşturuyor. Göz check-up’ı, dolgu dahil diş paketi, ambulans hizmeti, 7/24 doktor tıbbi danışmanlığı, online diyetisyen ve online psikolog hizmetlerini içeren birçok hizmeti tek bir ürün yelpazesinde sunuyor. sigortaladım.com, poliçeyi www.sigortaladım.com üzerinden satın alanlara, poliçeye ödenen primin yüzde 15’ini vergi iadesi olarak geri alma imkanı sağlıyor.