Allianz, İtalyan Tua Assicurazioni’nin satın alımını tamamladı

Önde gelen sigorta şirketi ve varlık yöneticisi Allianz, Tua Assicurazioni SpA’nın İtalyan küresel sigorta ve varlık yönetimi sağlayıcısı Assicurazioni Generali SpA’dan satın alımını tamamladı. Satın alma Ekim 2023’te duyuruldu ve işlem 280 milyon Euro karşılığında tamamlandı.

Mediobanca – Banca di Credito Finanziario SpA ve Rothschild & Co., finansal danışmanlar olarak görev alırken, Gianni & Origoni hukuk firması da işlemin hukuk danışmanları olarak görev yaptı.

Düzenleyici onayların alınmasının ardından Allianz’ın İtalya’daki P&C pazar payının yaklaşık %1 oranında artması ve İtalyan P&C pazarındaki üçüncü büyük oyuncu konumunu sağlamlaştırması bekleniyor.

Tua Assicurazioni, 2022’de toplam brüt yazılı primleri yaklaşık 280 milyon Euro olan, çoğunlukla yaklaşık 500 acenteden oluşan bir dağıtım ağı aracılığıyla yönetilen, kârlı bir P&C sigorta portföyüne sahip.

Allianz konuya ilişkin şu açıklamada bulundu: “Müşteri odaklılığa ve dağıtım mükemmelliğine güçlü bir şekilde odaklanması sayesinde Allianz, ölçeğinin faydalarını en üst düzeye çıkarırken müşteriler, çalışanlar ve acenteler için sorunsuz bir geçiş sağlayacak.”