Aveon’un ilk büyük acenteler toplantısı: Gücünü Hisset, Geleceğe Yön Ver

Aveon Global Sigorta ilk büyük acenteler toplantısı Grup şirketlerinin de katılımı ve “Gücünü Hisset, Geleceğe Yön Ver” başlığıyla Girne’deki Acapulco Otel’de gerçekleştirildi. Buluşmanın ikinci gününde acentelere seslenen Aveon Global Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Alp Özerk, şirketin fikrinin oluştuğu Kıbrıs’ta buluşmanın memnuniyetini dile getirdi ve Aveon Global Holding’in dünyadaki şirketleri ve yaptığı işlerle ilgili acentelere bilgi verdi. Özerk, Grubun 46 ülkede, 72 lisansa sahip olduğunu belirterek, “Bankacılık, fintech ve insurtech alanındaki ciddi yatırımlarımızla uluslararası piyasada üst sıralardayız. Acentelerimiz olarak bu gücü iyi kullanmanızı istiyoruz. Daha büyük işleri hep birlikte  başaracağımıza inanıyorum” dedi.

Özerk’ten sonra söz alan Aveon Global Sigorta Genel Müdürü Kemal Gül, şirketin kısa sürede iki milyon müşteriye hizmet verdiğini söyleyerek, “Önceliğimiz teknoloji. Değişime uyum sağlamak için teknolojik trendleri takip ediyoruz ve bu trendleri oluşturucu motivasyonla hareket ediyoruz. Direkt satış kanalımız yok ve olmasını da düşünmüyoruz, çünkü acentelerin sektörün belkemiği olduğuna inanıyoruz. Acentelerin dijital dönüşümün parçası olmasını ve burada oluşacak fırsatlardan faydalanmalarını istiyoruz” dedi.

Konuşmasının devamında dijital teknolojiler ve yapay zekanın sigortacılığın daha iyi yapılmasını sağlayan imkanlar taşıdığını belirten Kemal Gül sözlerine şöyle devam etti: “Veri güvenliği ve siber sigortalarda da ürün geliştiriyoruz. Sigortalılarımıza istedikleri ürünleri sunmaya çalışıyoruz. Terzi işi ürünlerle, teminat çerçevesini sigortalıların belirlediği bir döneme gidiyoruz. Biz de şirket olarak böyle modüler ürünler geliştiriyoruz. Ana ürünle birlikte verilen gömülü sigortacılık üzerine de projeler geliştiriyoruz. Acentelerin satabileceği, geniş kitlelere hitap eden ürünleri sunmak istiyoruz. Ürün geliştirirken etkin risk yönetimi ve önleyici sigortacılığı da ön plana çıkarıyoruz.”

Aveon Global’in sahip olduğu finansal ekosistemin acentelere de fırsatlar yaratacağını dile getiren Gül, kardeş şirket Ozan Bussiness ile birlikte 2.5 milyon esnafı ilgilendiren bir projeleri olduğundan da söz etti. Gül daha sonra şunları söyledi: “Finansal ürünleri bir aplikasyon içinde veriyoruz. Bunu da acente vasıtasıyla satacağız. Gençlere ve kadınlara yönelik ürünler de geliştiriyoruz. Kadın dostu markanın gereği neyse onu yapıyoruz. Metaverse’te binası olan ilk şirketiz sektörde. Kurulduğumuzdan bu yana İTÜ Çekirdek’te ana sponsorlardan biriyiz. Genel Müdür Yardımcımız Melek Yılmaz oradaki önemli mentörlerden biri. İstanbul medeniyet Üniversitesi Teknopark’ta yer alan ilk sigorta şirketiyiz. Bunların yanı sıra, karavan ve traktör kasko ürünlerinin de geliştirip hizmete sunulacağını buradan duyurabilirim.”

Aveon Global Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı A. Kerim Bağdaş ise, Aveon Global’in markasından logosuna, renklerinden söylemine kader farklı ve yenilikçi olduğunu belirterek, acentelerin ve tüm iş ortaklarının global güçlerine ve deneyimli ekiplerine inanmasının önemine değindi. Bu inançla daha büyük işleri başaracaklarını belirten Bağdaş, katılan herkese teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Salondaki misafirlerden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken Aveon ile kurdukları işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Lefkoşa Milletvekili ve Eski Maliye Bakanı Alişan Şan ise siyasi ve ekonomik ilişkileri daha da geliştirmek gerektiğini söyleyerek, Aveon Global’in bu noktada çok ciddi bir adım attığını belirtti. Şan’dan sonra söz alan IMU Teknopark Genel Müdürü Ali Ramazan Tak yaptığı konuşmada Aveon Global ile yaptıkları işbirliğini anlattı.