Kerim Gürkan: Parametrik sigorta Türkiye sigorta pazarı için fırsat

BMS Group Türkiye, sigorta sektöründen yerli ve yabancı paydaşların katılımıyla Türkiye’nin ilk parametrik sigorta web seminerini düzenledi.

BMS Group Türkiye, Türkiye’de ilk kez düzenlenen parametrik sigorta web semineri ile sigorta sektöründe öncü bir adım attı. Gerçekleştirilen online seminerde sektörün önde gelen uzmanları ve katılımcıları bir araya getirildi ve parametrik sigorta uygulamalarının Türkiye’deki potansiyeli hakkında detaylı bir değerlendirme yapıldı.

BMS Group Türkiye ofisinden Kerim Gürkan, Erhan Ergüneş, Bener Ergüvenoğlu, Onur Karaağaç gibi isimlerin moderatörlüğü ve BMS Group’un İngiltere ve Amerika brokerlarından Jamie Warwick ve Nick Flynn’in sunuculuğu ile düzenlenen web semineri, parametrik sigorta’nın bilinirliğini artırmak, inovatif yaklaşımını tanıtmak ve Türkiye’nin sigorta sektöründeki gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlendi.

BMS Group’un Türkiye CEO’su Kerim Gürkan seminerde yaptığı açıklamada, “Parametrik sigorta pazarı Türkiye sigorta pazarı kadar büyük, neredeyse 13 ila 14 milyar dolar arasında. Ancak parametrik sigortayı çok özel kılan şey, sigorta pazarından 10 kat daha fazla büyümesinin bekleniyor olması. Yani sigorta pazarının yılda %1 ila %2 arasında büyümesi bekleniyor ki bu da küresel ekonomiye oldukça bağlı. Ancak parametrik sigortanın önümüzdeki 10 yıl içinde yılda %10 büyümesi bekleniyor. İşte bu yüzden parametrik sigortanın çok önemli bir sigorta ürünü olacağına inanıyoruz. Hem kurumlar hem de sigorta şirketlerinin kendi bilançolarını korumak için önemli bir sigorta ürünü” dedi.

BMS Group Türkiye, yakın zamanda düzenleyeceği birçok teknik seminer etkinlikleri ile sektör paydaşlarını bir araya getirmeye ve spesifik ürünlerin farkındalığını artırmaya devam edeceğini belirtti.