sigortaladım.com: Kaskonuzu ek teminatlarla genişletmeyi unutmayın

Dijital sigorta satın alma platformu sigortaladım.com, kaskonun ek teminatlarla genişletilmesi gerektiğini hatırlatıyor!

Araç sahiplerinin araçlarını maddi olarak güvenceye almak üzere tasarlanan kasko sigortası, trafikteki çeşitli senaryolarda koruma sağlıyor. Ancak hayat bilinmezliklerle doludur ve trafik de bu bilinmezliklerin en yoğun bulunduğu yerlerden biridir. Buna karşın kasko sigortasının sunduğu teminatlar genel olarak iki farklı kategoride incelenebilir: Bunlardan biri ana, yani temel teminatlardır; diğeri ise ek teminatlardır. Özetle kasko poliçesinin kapsamı bu teminatlara göre şekilleniyor.

Temel kasko sigortası teminatları ve kapsamı

Temel ya da ana teminatlar, kaskonun sağladığı korumanın çekirdeğini oluşturur. Bu ana teminatlar en sık karşılaşılan durumlara karşı koruma sağlar ve genel olarak tüm sigorta şirketlerinde aynıdır. Kaskonun ana teminatları arasında yer alan çarpma, çarpışma yanma ve çalınma teminatları ile aracınızı beklenmedik masraflar ile güvence altına almış olursunuz. Kasko sigortası ile araç hasarları, hırsızlık, yangın gibi alanı geniş olaylar karşısında araçta oluşabilecek hasarların dert edilmesine gerek kalmaz.

Kasko poliçesine ek olarak satın alınabilen ek teminatlar

Kasko sigortasında, genişletilerek ek olarak alınabilecek pek çok teminat bulunuyor. Kaskonun kapsamı genişledikçe daha fazla prim ödense de, ihtiyaç durumuna göre sağladığı avantajlar nedeniyle buna değer olduğu da bilinmeli. Örneğin hem aracın dışında yer alması hem de kırılgan bir yapıya sahip olması bakımından camlar, en sık hasar gören bölgelerdendir. Bu nedenle kaskolarda ek cam teminatı, en çok tercih edilenlerden biridir. Üstelik bazı sürücülerin araçları için tercih ettikleri özel camlar da kasko ile güvence altına alınabiliyor.

Bir başka örnek, kasko ile sürücünün de kendini güvence altına alabilmesidir. Böylece kişi, ailesi veya sevdiklerinin maddi olarak zor duruma düşmesini önleyebilir. Ferdi kaza sigortasıyla bir kaza sonucu malulen çalışamayacak duruma gelinmesi ya da vefat edilmesi durumunda yakınlara tazminat ödemesi yapılır. Aynı şekilde yaralanma sonucu tedavi masrafları da karşılanabilir.

Diğer taraftan trafik kazalarının her zaman büyük çaplı hasarlara yol açmadığı da biliniyor. Bu nedenle bazı kaskolarda araçta oluşabilecek küçük çizik ya da göçüklere karşı mini onarım teminatı bulunuyor. Bu teminat ile mini hasarlar ücretsiz olarak yaptırılabiliyor.

Araçlar için ek teminat ile takılan aksesuarlar için de faturası olması durumunda teminat altına alınabiliyor. Bu sayede herhangi bir zarar görmesi durumunda araç için ek takılan bu aksesuarlara ekstra bir maliyet çıkmadan ödeme yapma imkanına sahip olunuyor.

Ek teminatlarla kasko özelleştirilebilir ve güvence sayısı artırılabilir!

Aracı hasar gören sürücülerin akıllarına öncelikli olarak kaskonun hasarı karşılayıp karşılamadığı geliyor. Eğer hasar bir doğal afet, kaza ya da hırsızlık sonucu meydana gelmediyse, bu sorunun cevabının, kasko poliçesinde belirtilen ek teminatlara bağlı olarak değiştiği unutulmamalı. Çünkü kasko, ek teminatlar ile özelleştirilmeli ve güvence altına alınan durumların sayısı ihtiyaca göre artırılmalı.

İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası sigortalılara önemli bir güvence sunuyor

Trafik kazaları sadece kendi aracınıza değil karşı tarafın aracına da zarar verebiliyor. Kasko poliçesinde İhtiyari Mali Mesuliyet (IMM) sigortası ile karşı taraf için de oluşabilecek risklere karşı kendinizi güvence altına alabiliyorsunuz. Kasko sigortasında İhtiyari Mali Mesuliyet limitlerini artırılması durumunda kasko sigortası fiyatlarında da artış yaşanıyor. Bu sebeple kasko poliçesinde düşük İhtiyari Mali Mesuliyet teminatı alarak ek paketle karşı tarafı güvence altına alabiliyor aynı zamanda karşılaşılacak fiyatlara karşı da sigortalıların önlem alınması sağlıyor.