Allianz Teknik’ten KOBİ’lere büyük destek…

Allianz Teknik, TÜBİTAK Yeşil İnovasyon Mentörlük çağrısı kapsamında hizmet verebilecek kuruluşlar arasında yerini aldı. Türkiye’de yeşil dönüşüme destek olacak mentörler havuzuna seçilen Allianz Teknik’in hizmetleriyle yeşil dönüşüm yolculuğuna çıkan KOBİ’ler, TÜBİTAK’ın sağladığı yüzde 90 oranındaki hibe desteğinden yararlanabilecek.

 

Türkiye’nin ilk ve tek akredite deprem ve yangın test ve eğitim merkezi olan Allianz Teknik Deprem & Yangın Test ve Eğitim Merkezi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) yeşil dönüşümü için sağladığı destekte mentör olarak yerini aldı. Allianz Türkiye’nin sürdürülebilirlik alanında edindiği tecrübe ve risk yönetimindeki uzmanlığını, yeşil dönüşüm yolculuğundaki işletmelerle paylaşma hedefiyle kurduğu Çevre ve İklim Değişikliği Hizmetleri departmanıyla Allianz Teknik, “TÜBİTAK 1831 Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Çağrısı” kapsamında “yeşil mentör” olarak seçildi.

1831 Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Çağrısı, Dünya Bankası desteği ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinasyonunda TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından yürütülen Türkiye Yeşil Sanayi Projesi çerçevesinde, KOBİ’lerin Yeşil Dönüşüm mevzuatlarına uyum sürecinde desteklenmesi için hayata geçirildi. Programın çözüm ortaklarından biri olan Allianz Teknik, Çevre ve İklim Değişikliği Hizmetleri departmanıyla işletmelerin çevre ve iklim değişikliği etkilerinin belirlenmesine ve ortaya çıkan risklerin yönetilmesine odaklanıyor. Bu çağrı kapsamında, kurumsal karbon ayak izi, su ayak izi ve ürün karbon ayak izi hesaplaması ve raporlaması, yaşam döngüsü analizi (LCA), ISO 50001 danışmanlığı ve yeşil dönüşüm odağındaki eğitimler konusunda KOBİ’lere destek oluyor. TÜBİTAK’ın çağrısı kapsamında, Allianz Teknik’ten KOBİ’lerin alacağı yeşil dönüşüm mentörlük hizmetlerinin maliyeti, yüzde 90 oranında TÜBİTAK tarafından karşılanacak. TÜBİTAK tarafından 1 Nisan 2024 tarihinde başvuruya açılan çağrı kapsamında KOBİ’ler bu hizmetten faydalanabilecek.

TÜBİTAK’ın çağrısı kapsamında KOBİ’lere verilecek hizmeti değerlendiren Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan, “İşletmelerin iklim değişikliği nedeniyle karşı karşıya kaldıkları fiziksel risklerin neler olduğunu değerlendirmeleri ve yeşil dönüşüm sürecinde bu riskleri yönetebilmeleri son derece önemli. Allianz Türkiye, sürdürülebilir değer yaratma modeliyle faaliyetlerini dönüştürürken, diğer yandan finansal bir kuruluş olarak içinde bulunduğu ekosistemin dönüşümüne de katkı sağlamaya odaklanıyor. Bu kapsamda, sektöründe bir ilk niteliğinde olan Çevre ve İklim Değişikliği Hizmetleri ile KOBİ’lerin geleceğe hazırlanmasına destek olmaya hazırız” dedi.