Süphanoğlu TSB ile ilgili başkanlık vizyonunu paylaştı

18 Nisan 2024 tarihinde yapılacak Olağan Genel Kurul’unda Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığı için aday olan Arex Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Süphanoğlu, TSB ve sektörle ilgili vizyonunu  şu şekilde paylaştı:

Katılımcı Yönetim

Sektörümüz, siz çok değerli yöneticilerin görüş ve önerilerinden daha efektif bir biçimde faydalanan, ortak aklın yansıması olan katılımcı bir yönetim felsefesiyle yönetilmelidir.

TSB’yi, tüm sektör paydaşlarının görüşlerinin daha etkin biçimde ifade ve etki alanına sahip olduğu katılımcı bir yönetim anlayışıyla yöneteceğiz.

Katılımcılığın kazanımlarını, kararlılık ve inisiyatif alma ile tamamlayacak; cesur, kararlı, istikrarlı ve sonuç odaklı bir yönetim tavrını hayata geçireceğiz.

Dinamik Yönetim

Türkiye’nin en değerli ve en kritik sektörlerinden birinin mensuplarıyız. Sektörümüz doğal afetler, global ve ülkesel ekonomik iniş-çıkışlar, mevzuat değişiklikleri, yüksek mahkeme içtihatları, bir kısım sektör mensupları hakkındaki idari ve hukuki süreçler gibi çok sayıda değişkenden kolayca etkilenebilen kırılgan bir sektör. Birlik, tüm düzlemlerde konjonktürü çok hızlı okumalı ve sektörün atacağı adımlara ve hamlelere hızlı bir biçimde öncülük etmelidir.

TSB’yi sektör içinden ve dışından kaynaklanan değişimlere en hızlı şekilde refleks gösterecek bir dinamizmle yöneteceğiz. Birlik, alınacak aksiyonların yalnızca takipçisi değil, aynı zamanda öncüsü de olmalıdır.

Etkin Temsil

Finans kuruluşlarından müteşekkil sektörümüz, başta diğer finans kuruluşları ve finans birlikleri, yerel ve merkezi idareler, yasa koyucu ve karar alıcılar olmak üzere üçüncü taraf kurumlar nezdinde doğru ve etkin bir biçimde temsil edilmelidir.

İlgili idareler, kurumlar, otoriteleri karar alıcılar ve diğer sektör temsilcileriyle proaktif bir ilişki sistematiği inşa edip sektör menfaatlerini ve gündemlerini etkin bir biçimde temsil edeceğiz.

Tanıtım Liderliği

Sektörümüz temsil ettiği ekonomik ve stratejik büyüklüğe karşın, potansiyelinin halen uzağında bir konumdadır. Sigortalılık bilinci ve oranının artırılması üye şirketlerin ayrı ayrı çalışmalarının ötesinde; Birlik’in sigortanın yaygınlaştırılması strateji politikası ve gündeminin bulunması ve bunun sebatla gerçekleştirilmesine bağlıdır.

TSB’yi sigorta tanıtım liderliği misyonuyla çalıştıracağız. Birlik, gerek üyelerini koordine etmek, gerekse doğrudan faaliyetleri vasıtasıyla sigortanın yaygınlaştırılması ve sigortacılığın büyütülmesi için öncü misyonunu yerine getirmelidir.

Sigortacılık Diplomasisi

Türkiye sigortacılığı ve sigortacılarının yabancı sigorta ve reasürans şirketleri ile yabancı ve uluslararası sigorta birlikleri nezdindeki itibar ve kredibilitesinin yükseltilmesi tüm sektör paydaşlarının ortak menfaatinedir. Birlik, sektörün temsilcisi olarak sigortacılık diplomasisi misyonu üstlenmelidir.

Aktif bir diplomasi programıyla Türkiye sigortacılığının uluslararası kabul edilebilirliğini ve kredibilitesini artıracağız. TSB akreditasyonuyla üye şirketlerin baz kredibilite puanı (rating) sahibi olmasını sağlayacağız.

Sigortacılık Ağı

Yaptığımız işin en büyük sermaye unsurları arasında bilgi ve bağlantılar yer alıyor. Birlik, teknik ve idari bilgi birikimini, istihdam ve işbirliğine yönelik sigortacılar ağını daha verimli şekilde koordine etmelidir.

Dijital platformlar vasıtasıyla sektör içi bilgi ve bağlantı havuzları oluşturacak, tüm sektör paydaşlarına daha iyi bir koordinasyon ve kooperasyon için uygun zemin sunacağız.