İngilizler ekonomik sorunlar yüzünden poliçelerini iptal ediyor

 

GlobalData’ya göre, tüketicilerin yaşam maliyeti sıkıntısıyla karşı karşıya kalmasıyla birlikte, 10 İngiliz’den biri geçen yıl seyahat veya evcil hayvan poliçelerini iptal etti.

insurtechdigital.com’da yer alan habere göre, GlobalData tarafından yapılan yeni bir ankette, İngiltere’deki her 10 evcil hayvan ve seyahat sigortası müşterisinden birinin geçen yıl tasarruf amacıyla poliçelerini iptal ettiği ortaya çıktı.

Pazar araştırması şirketi, seyahat sigortası müşterilerinin yüzde 11’inin ve evcil hayvan sigortası müşterilerinin yüzde 9’unun, büyüyen bir geçim krizinin ortasında sigortalarını iptal ettiğini tespit etti. Araştırmaya göre, İngiltere’de ev sigortası müşterilerinin yaklaşık yüzde 5’i de poliçelerini iptal ederken, bu eğilim sürücüler arasında daha az oldu. Ülkede kasko sigortası sahiplerinin yalnızca yüzde 0,8’i sigortalarını yenilemedi.

GlobalData, evcil hayvan sigorta poliçelerini iptal eden tüketicilerin yüzde 50’sinin bunu harcamalarını azaltmak için yaptığını, poliçe sahiplerinin yüzde 10’unun ise gelecekte evcil hayvan sigorta poliçelerini iptal etmeyi düşündüğünü söylüyor. Bulgular, artan enflasyon ve yüksek gıda ve enerji fiyatları hane bütçelerini önemli ölçüde finansal sıkıntıya soktuğundan, tüketicilerin sigorta kapsamına öncelik vereceği yönündeki yaygın beklentileri güçlendiriyor.

GlobalData Sigorta Analisti Benjamin Hatton konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Birleşik Krallık’taki yaşam standartlarındaki baskı, yaşam maliyeti krizinin etkisini sürdürmeye devam etmesiyle birlikte birçok tüketiciyi harcama alışkanlıklarını değiştirmeye zorluyor. Seyahat poliçelerini iptal eden tüketicilerin yüzde 41’den fazlası bunu bir tasarrufu önlemi olarak yaptı. COVID-19 salgını aynı zamanda tüketicilerin seyahat planlarını da etkilemeye devam ediyor. Birleşik Krallık vatandaşları eskiye göre daha az seyahat ettiklerini söylerken seyahat iptal oranı yüzde 29’a ulaştı. Ev sigortası iptalleri için en sık belirtilen neden de harcamaları azaltma; ankete katılanların yüzde 44,4’ü bu nedeni gösterdi. Pandeminin başlangıcından bu yana evde çalışma önemli bir trend olmaya devam ettiğinden, bazı tüketiciler evde daha fazla zaman geçirdikleri için ev sigortalarını iptal ediyor. İptal eden katılımcıların yüzde 17,9’u gerekçe olarak bu faktörü gösterdi.”

Araştırma, birçok tüketicinin karşı karşıya olduğu zorluğun altını çizerken, yenilikçi, uygun fiyatlı sigorta seçeneklerine olan ihtiyacı da vurguluyor. The Harris Poll tarafından yazılım şirketi Ceridian adına gerçekleştirilen ayrı bir ankete göre, Birleşik Krallık çalışanlarının yarısından fazlası, kişisel mali durumlarını yönetmenin son 12 ayda daha zor hale geldiğini söylüyor. 18-34 yaşları arasındakiler için mesele daha iç karartıcı ve yüzde 60’tan fazlası 500 sterlinin altındaki beklenmedik bir faturayı ödemekte zorlanacağını söylüyor.