Sigorta dolandırıcılığı ‘rekor seviyelere’ ulaştı

 

Allianz Commercial’a göre, sigorta dolandırıcılığı artık ‘rekor seviyelere’ ulaştı. Allianz Commercial, geçtiğimiz yıl İngiltere’de sadece 12 ayda 70,7 milyon sterlin ile önceki yıla göre yüzde 11’den fazla artan oranda dolandırıcılık miktarıyla “rekor dolandırıcılık hacimleri” tespit ettiğini açıkladı.

Allianz, eğilimin dolandırıcıların daha sofistike hale geldiğini gösterebileceğini tahmin ediyor ve bu da para için çarpışma dolandırıcılığı gibi geleneksel motorlu dolandırıcılık türlerinden uzaklaşmaya işaret ediyor. P&C genelinde, geçen yıl dolandırıcılık vakalarının sayısı azalırken, her vakanın değeri rekor seviyelere çıkmasına ve endüstri, büyük ölçüde abartılı trafik sigortası iddiaları görmeye devam etmesine rağmen.

Ekonomik performans düştükçe sigorta dolandırıcılığının artması alışılmadık bir durum değil. Gerçekten de en son rakamlar, yaşam maliyeti krizine giderek daha fazla çaresiz kalan dolandırıcıların tepkisi olabilir.

Allianz Commercial Dolandırıcılıkla Mücadele Başkanı James Burge, “Her ekonomik gerilemede, sigortacılar genellikle dolandırıcılığın arttığını görür. Bir hayat pahalılığı krizinin ortasında, dürüst müşterilerimizin dolandırıcılardan kaynaklanan herhangi bir ek maliyete katlanmasını istemedik, bu yüzden onları korumak için dolandırıcılığı tespit edip yenmeye kararlıydık.” dedi.

Allianz, dolandırıcılığı tespit etmek için makine öğrenimini (ML) devreye alırken, ön uç kontroller uygulama aşamasında yanlış bilgileri daha etkili bir şekilde vurguluyor.