İngiliz Saga, sigorta şirketi Acromas’ı elden çıkarmayı düşünüyor

50 yaş üstü pazarı için finans ve yaşam tarzı ürünlerinde uzmanlaşmış Birleşik Krallık işletmesi Saga, sigortacılık işinin sigortacılık bölümünün yükünü boşaltmanın yollarını arıyor.

Saga’nın sigorta işi, grup bölümlerinin en büyüğü ve esas olarak Saga’nın müşterilerine motor, ev, özel sağlık ve seyahat sigortası sağlıyor. Şirketin şirket içi sigortacısı Gibraltar merkezli Acromas Insurance, Saga’nın sattığı sigorta poliçelerinin yaklaşık dörtte birini üstleniyor.

Ancak Temmuz ayının sonuna kadar yapılan altı aylık sonuçları, Saga’nın 700 milyon sterlinden fazla borcu olduğunu gösteriyor. İşletme, pandemiden önce grup gelirinin yaklaşık yüzde 60’ını oluşturan seyahat ve deniz yolculukları COVID-19 pandemisinde önemli bir darbe aldı.

Saga İcra Kurulu Başkanı Euan Sutherland, mevcut işini en üst düzeye çıkarmanın ve borcu azaltmanın kuruluş için temel öncelikler olduğunu belirtti.

Haberle Saga’nın borç durumuyla başa çıkmanın bir yolu olarak Acromas Insurance’ı satabileceğini öne sürerken, konuya yakın kaynaklar bir satışın masada olduğunu doğruladılar.

Saga’nın bir sözcüsü ise: “Yönetim kurulu, Saga’nın sigorta piyasasındaki operasyonel ve stratejik konumunu, sermayeyi hafif iş modeline geçiş ve belirtilen borcu azaltma hedefi doğrultusunda optimize etme fırsatlarını inceledi. Sigortacılık işinin potansiyel olarak elden çıkarılmasının grup stratejisiyle tutarlı olduğu sonucuna varmıştır.” açıklamasında bulundu.