AXA, İtalyan Banco BPM’nin sigorta birimini almak istiyor

AXA SA, konuyla ilgili bilgisi olan kişilere göre, İtalyan Banco BPM SpA’nın yaklaşık 1,5 milyar euro(1,6 milyar dolar) değerindeki sigorta işletmelerinde kontrol hissesi satın almak için erken aşamada görüşmelerde bulunuyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, AXA, Banco BPM’nin ortaklarının bulunduğu birkaç sigorta şirketinin tam mülkiyetini aldıktan sonra bir anlaşma yapmayı düşündüğünü ve planların halka açık olmadığı için tanımlanmamasını istedi. Yine de, bazı kişiler, Credit Agricole SA’nın geçen hafta Banco BPM’de bir hisse satın almasının ardından görüşmelerin aksayabileceğini belirtti.

İtalya’nın üçüncü en büyük bankası olan Banco BPM, daha büyük emsaller için bir devralma hedefi olabileceği yönündeki spekülasyonların merkezinde yer alıyor. Credit Agricole, stratejik ortaklıkların kapsamını genişletmeyi amaçlayan borç verende %9,18’lik bir hisse oluşturdu. Şubat ayında UniCredit SpA, Banco BPM’yi satın almakla ilgilendiğine dair bir haber hakkındaki sorulara yanıt olarak tüm stratejik seçenekleri değerlendirdiğini belirtmişti.