eko-lojik 7: Plastik çöpler Londra’dan Adana’ya nasıl geliyor?

eko-lojik ekinin yedincisi, 15 Nisan 2022’de çıkan Sigorta Dünyası dergisinin 731’inci sayısıyla birlikte yayınlandı.

Dünyaya olan sorumluluğundan dolayı çevre duyarlığı konusunda farkındalık yaratmayı yayın ilkeleri arasında gören Sigorta Dünyası, 2021 Ekim sayısından itibaren ekolojik sayfalarını eko-lojik ekine dönüştürdü. Sigorta sektöründe ilk olan ve geri dönüşümlü kağıda basılan ekte her ay yurtta ve dünyada gerçekleşen çevre olaylarının yanı sıra, iş dünyası ve sigortacılıktaki iklim değişikliğiyle ilgili gelişme ve açıklamalar ele alınıyor.

Plastik çöplerin peşine düşen gazeteci

eko-lojik‘in yedinci sayısı, kamuoyunda tartışma konusu olan, yurtdışından Türkiye’ye gelen plastik çöplerin hikayesine dair çarpıcı bir haberle başlıyor. “Çöplerin İngiltere’den Adana’ya yolculuğu” başlıklı haberde, Gazeteci Kit Chellel’ın akıbetlerini merak ettiği poşetlere çip koyarak Londra’dan Adana’ya kadar nasıl takip ettiği okunabilir.

Geçen sayıda haberine yer verdiğimiz Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) raporunun bu sefer politika yapıcılar için hazırlanan ve bazı ülkelerin muhalefeti nedeniyle geç yayınlanan özetiyle ilgili tepkilere yer verdik. Özet kısaca, iklim değişikliği için gerçekçi hamleler hemen atılmazsa çok geç olacağını vurguluyor.

eko-lojik‘te ayrıca, yaşayan insanların kanında bulunan plastik haberi ve sofra tuzundan biberona kadar yine plastik kirliliğini vurgulayan haberlere göz atılabilir.