Allianz’dan iklim hedeflerinde daha sert adımlar

Avrupa’nın en büyük sigorta şirketi Allianz, sigortacılık politikalarını dünyanın iklim hedefleriyle uyumlu hale getirme çabalarının bir parçası olarak petrol ve gaz endüstrisini sigortalama konusunda daha sert bir çizgi izlemeyi planlıyor.

Hareket, büyük bir sigortacının, sera gazı emisyonlarının önde gelen itici gücü olan enerji sektörüne yönelik sigortayı kısmak için yaptığı en son hamle ve bilim adamlarının küresel ısınmanın en kötü etkilerini sınırlamak için hızla kapanan bir pencere konusunda uyardığı bir zamanda geliyor.

Söz konusu plan geçen yıl Uluslararası Enerji Ajansı’nın, hedefe ulaşılması için yeni petrol ve gaz sahalarına daha fazla yatırıma gerek olmadığını söyleyen bir raporunu takip ediyor.

Allianz, emisyonları kontrol altına alabilmek için kurumsal çabaları hızlandırmak adına artan baskıyla birlikte, 2023’ün başından itibaren, yeni petrol ve gaz projelerini finanse etmek için artık yeni mülk ve kaza sigortası düzenlemeyeceğini ve Temmuz 2023’ten itibaren mevcut sözleşmeleri yenilemeyi durduracağını açıkladı.

Allianz yönetim kurulu üyesi Günther Thallinger, “Bu yeni yönergelerle Allianz, ekonominin düzenli bir şekilde karbondan arındırılmasına katkıda bulunma sözünü güçlendiriyor” dedi.

Allianz, Ocak 2025 itibariyle, emisyonların aslan payından sorumlu büyük petrol şirketleri de dahil olmak üzere, yalnızca 2050 yılına kadar net sıfır emisyona giden bilim temelli bir yolda olan petrol ve gaz şirketlerini sigortalayacağını duyurdu.