Deniz sigortacıları North P&I ve Standard Club birleşiyor

Deniz sigortacılığında global markalar North P&I ve Standard Club’ın üyeleri NorthStandard olarak bilinecek tek bir ortak sigorta şirketinin oluşturulmasına evet dedi.

North CEO’su Paul Jennings yaptığı açıklamada, “North ve Standard Club üyelerinin ayrı genel toplantılarda NorthStandard’ı oluşturmak için birleşmeyi ezici bir çoğunlukla onayladıklarını doğrulamaktan memnuniyet duyuyorum” ifadelerine yer verdi.

Bu arada, ortak bir yayında, North ve Standard Club, konsolide yıllık primlerinin yaklaşık 750 milyon ABD Doları olduğunu ve NorthStandard’ı en büyük karşılıklı deniz sigortası sağlayıcıları arasında konumlandırdığı belirtildi.

Standard Club CEO’su Jeremy Grose, “Bu, sektörümüz için harika bir sonuç ve büyük bir an. NorthStandard, denizcilik sigortasında, değişen denizcilik dünyasının zorluklarını ve rekabet ortamını karşılamak için P&I (koruma ve tazminat) ortaklarının ihtiyaç duyduğu esneklik sağlayan, deniz sigortasında önemli bir yeni güç olacak. Teklifimizin her iki kulüp üyelerinden bu kadar güçlü bir destek almasından dolayı çok mutluyuz. Birleşmenin devam etmesi için, teklifin sürekli hizmet mükemmelliği için olumlu sonuçlarının yanı sıra çeşitlendirilmiş ürün hatları, ölçek ekonomileri ve küresel erişimin getirdiği fırsatları tanımalarını sağlamamız çok önemliydi.” dedi.

Halen gerekli düzenleyici onaylara tabi olan işlem, birleşik kulübün gelecek yılki yenileme tarihi olan 20 Şubat’a kadar hayata geçirilmesini amaçlıyor. NorthStandard, Grose ve Jennings tarafından ortaklaşa yönetilecek. International Group of P&I Clubs’ın her iki parçası olan North ve Standard Club, sırasıyla 1860 ve 1884’ten beri deniz sigortası sağlıyor.