PayBull sigorta şirketlerinin güvenli ve kolay ödeme almasının yolunu açıyor

PayBull CEO’su Ömer Sefa Gider, Sigorta Dünyası’nın Temmuz sayısında ödeme sistemlerindeki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bu alandaki ihtiyaçları karşılamaya yönelik yeni nesil ödeme hizmetleri sunduklarını belirten Gider, tek tıkla tüm ürün ve hizmetlere ulaşmanın sigorta sektöründe dünya genelinde öne çıkan bir durum haline geldiğini söyledi. Gider, “Biz de sigorta sektöründe yaşanan bu gelişmeleri yakından takip ederek, yeni nesil çözümlerimiz, kolay entegrasyon avantajımız ve güçlü altyapımız sayesinde sigorta şirketlerinin güvenli ve hızlı bir biçimde ödeme alabilmesini sağlıyoruz” dedi.  

Ömer Bey PayBull’u bize kısaca tanıtarak başlayalım isterseniz röportajımıza…  

2018 yılı sonunda kurulan PayBull, global yüksek güvenlik standardı olan PCI-DSS sertifikasına sahip. Şirketimiz, başta sanal POS olmak üzere müşterilerimizin ödeme sistemleri alanındaki tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yeni nesil ödeme hizmetleri sunmaktadır. Kullanıcılar için değişmeyen tek şey alışveriş deneyimi ve değişense ödeme yöntemleri. Finansal okuryazarlık ve finansal sisteme erişim konularında son yıllarda artış söz konusu. Biz de bu sisteme entegre olan kullanıcılara ulaşmak ve onlara inovatif çözümler sunmaktayız. Bu amaçla çıktığımız yolda iyi giden bir ivmeyle, 100’ün üzerinde KOBİ müşterisine sahibiz. %1’den başlayan komisyon oranlarıyla müşterilerimize dünyanın neresinde olursa olsun 7/24 hizmet vermekteyiz. Fintech sektörünün dinamiklerine hakim, yeni neslin beklentilerini çok iyi analiz edebilen bir ekibimiz var. Öncelikle, kullanıcılarımızın üyelik işlemlerini çok hızlı tamamlamasını ve onlara tüm süreçlerinde bir danışman gibi yardımcı olarak hem ödemelerini kolay ve hızlı bir şekilde almalarını hem de iyi bir kullanıcı deneyimi yaşamalarını sağlıyoruz.   

Bir fintech olarak dünya genelindeki finansal teknoloji gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz? 

İş dünyası her alanda dijitalleşiyor. Dolayısıyla hayatımızı kolaylaştıran finansal teknolojiler de bu dijitalleşmeye öncülük ediyor. Geleneksel finans sistemlerinden çıkıp yenilikçi bir düzene giriyoruz. Bankalar 20. yüzyılın sonunda dijitalleşmeye başladılar ve biz de bankacılık işlevlerine, kurum ve kuruluşlara çeşitli avantajlar sağlıyoruz. Finansal teknoloji şirketleri olarak değişim ve dijitalleşmeye genç ve dinamik ekiplerimizle kolayca ayak uydurabiliyoruz. Bunun yanı sıra her sektörden şirketlerin yıllardır kullandıkları geleneksel ödeme alışkanlıklarını değiştirip, kullanımı kolay ve yenilikçi çözümlerle onları tanıştırıyoruz. Finansal Teknolojiler alanındaki araştırma raporlarını da incelediğimizde, dünyadaki Fintech firmalarının pazar paylarının çok daha büyüyeceği ve Türkiye’nin de bu büyümede önemli bir rol oynayacağı öngörülüyor. 

Pandemiyle birlikte insanların günlük rutinleri değişti. İnsanlar artık şubelere gitmek yerine finansal işlemlerini çoğunlukla dijital ortamdan gerçekleştirmek istiyor. Bu durum, önümüzdeki dönemde teknoloji firmalarıyla diğer şirketler arasında daha fazla iş birlikleri görebileceğimize işaret ediyor. Mevcut durumda Banka ve fintech firmaları arasındaki rekabet ilerleyen dönemlerde kendini çözüm ortaklıklarına bırakacak gibi duruyor. Bu ortaklıkların sadece bankacılık hizmetleri için değil sigortacılık ve mevzuat uyum gibi iş alanlarında da artacağını düşünüyorum. Hali hazırda sigortacılık sektöründe dijitalleşmeye yapılan yatırımların günde güne artması da bunun bir göstergesi.  

Sigortacılık ve dijitalleşmeye de geleceğiz ama öncelikle PayBull’un neler yaptığını, hedef kitlesini ve sunduğu avantajlardan bahseder misiniz? 

Biz de az önce anlattığım tüm bu gelişmeler içinde müşterilerimizin dijitalleşme yolculuğuna ürün ve hizmetlerimizle destek olmayı hedefliyoruz. Bizim müşterilerimizin ödeme alabilmeleri için web sitesi olmasına gerek yok; sosyal medyadan ürün satanlar ya da müşterilerinden tek bir linkle ödeme almak isteyen KOBİ’ler PayBull “link ile ödeme” sayesinde kolayca ödemelerini alabilmekteler.  

Uygulama ve web sitesi ara yüzümüz bizi diğer markalardan öne çıkaran özelliklerimizin başında geliyor. Kullanıcı deneyimine uygun, minimal bir ara yüzle üyelerimizin işlerini kolaylaştırıyoruz. Günümüzde artık kullanıcı deneyimi oldukça önemli; hedef kitleyi yormayan, kolaylıkla işlemlerini yapabilecekleri bir platformu onlara sunabilmek markanızı ve hizmetlerinizi öne çıkaran etkenlerin başında geliyor diyebilirim.  

Tüm kartlarla entegre 

Diğer bir avantajımızsa tüm kart programlarıyla entegre olmamız. PayBull’un web sitesinden başvuru yaparak 24 saat içinde ödeme almaya başlayabiliyorsunuz. İşletmelerimizin zaman zaman tahsilat süreçlerinde zorluklar yaşadığının farkındayız. Bu zorluklar, fiziksel erişim sıkıntısından tutun da yüksek işlem maliyetlerine kadar varıyor. Bu nedenle PayBull olarak işletmelere minimum maliyetlerle, herhangi bir şubeye gitmeden hızlı ve kolay bir şekilde hizmet vermek istiyoruz. 

“Ülkemizde gençlerin üçte biri finansal hizmetlerle tanışmıyor” 

Hedef kitlemizden bahsetmek gerekirse, finansal teknoloji kullanıcılarının çoğunluğunu Y ve Z kuşağı oluşturuyor. Fakat buna rağmen dünya nüfusunun %30’u finansal hizmetlere erişemiyor. Türkiye’ye bakacak olursak, genç nüfusun %30-35’i finansal hizmetlerle maalesef tanışmıyor bile. İlk etapta hedef kitlemiz gençler ve tabii ki kolay ve uygun bir şekilde ödemelerini almak isteyen işletmeler. Bir cep telefonuyla artık her yerden ödeme yapabiliyor, oturduğumuz yerden finansal ihtiyaçlarımızı yönetebiliyoruz. Hız ve pratiklik artık oldukça önemli ve bizler de hedef kitlemizde yer alan, hıza ve kullanıcı deneyimine oldukça önem veren yeni nesli iyi bir şekilde analiz ediyoruz ve hizmetlerimizi buna paralel olarak sürekli güncelliyoruz.  

Ürünlerinizden de bahseder misiniz? Müşterileriniz tarafından en çok ilgi gören ödeme alma yöntemi hangisidir?  

Toplamda dört ürünümüz var. Sanal POS, link ile ödeme alma, mobil POS ve manuel POS. En çok tercih edilen ürünümüz Sanal POS. PayBull Sanal POS, e-ticaretle satış yapmak isteyen web sitesi sahiplerinin hızlı ve güvenli bir şekilde, uygun komisyon oranlarıyla online ödeme almalarına imkân tanıyan bir servis. PayBull tarafından web sitelerine kolayca entegre edilerek, 24 saat içinde kullanıma açılabiliyor. Tek entegrasyonla tüm banka kartlarından 12 aya varan taksitlerle ödeme alınabilmektedir. Kullanımı ve kurulumu oldukça kolay ve kurulum esnasında ekibimiz birebir teknik destek sağlıyor.  

Paybull’u tercih eden e-ticaret sitelerinin müşterileri, almak istedikleri ürünleri sepete ekledikten sonra ödeme sayfası adımında PayBull ödeme ekranı formuna kart bilgilerini girer ve PayBull’un uçtan uca şifreli, güvenilir ve hızlı sanal POS altyapısı aracılığıyla ödeme işlemini gerçekleştirir. Yapılan ödeme, saniyeler içinde PayBull’un sistemi tarafından incelenerek onaylanır ve alışveriş süreci başarıyla tamamlanır. 

Avantajlarından bahsetmem gerekirse, PayBull Sanal POS hizmetlerimiz sayesinde tüm bankalarla tek tek anlaşma yapma zorunluluğunuzu ortadan kaldırıyoruz. Tüm banka kartları ve kredi kartlarıyla avantajlı oranlardan ödemelerinizi ertesi gün uygun komisyon oranlarıyla alabiliyorsunuz. PayBull Sanal POS’ta yıllık POS ücreti, ek POS ücreti, kurulum ücreti ve işlem ücreti gibi masraflar bulunmamaktadır. Sürpriz ücretlere maruz kalmadan uygun komisyon oranlarıyla işinizi büyütme imkanınız oluyor. 

Linkle ödeme alma ürünümüze gelirsek; web sitesine ya da hiçbir entegrasyona gerek kalmadan sosyal medya veya tüm dijital platformlardan satış yapabilir ve ödeme alabilirsiniz. Tek bir panelden, verdiğiniz hizmetin ya da ürünün bilgilerini girerek linki oluşturup, hızlı ve güvenli bir şekilde ister SMS ister e-posta ile müşterilerinizle paylaşarak anında ödeme almaya başlayabilirsiniz. 

Mobil POS ürünümüz ise saha satış ekiplerinin ödeme alma süreçlerini kolaylaştırmaktadır. Kullanmak için yapmanız gereken tek şey, PayBull mobil uygulamasını telefonunuza indirmek. POS cihazı ve POS maliyeti olmadan, akıllı telefonunuzu veya tabletinizi POS cihazına çevirebilir, tahsilatlarınızda güvenle kullanabilirsiniz. 

Manuel POS ürünümüzde ise; yine hiçbir entegrasyona ihtiyaç duymadan direkt olarak üye iş yeri panelinizden ödemelerinizi kolayca yönetebilirsiniz.  

Sigortacılık sektörünü nasıl değerlendirirsiniz? PayBull olarak sigortacılık sektöründe sunduğunuz çözümler nedir?  

Sigorta sektörü dijitalleşmeden ve teknolojiden oldukça hızlı etkilenen bir sektör. Son yıllarda insanlar artık dijital sigortacılık alanına daha fazla ilgi duymaya başladı, çünkü hem zaman hem de maliyet açısından büyük kolaylıklar sunuyor. Tek tıkla tüm ürün ve hizmetlere ulaşmak sigortacılık sektöründe dünya genelinde öne çıkan bir durum haline geldi. Biz de sigortacılık sektöründe yaşanan bu gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve sigorta şirketlerinin güvenli ve kolay ödeme almasının yolunu açıyoruz. Yeni nesil çözümlerimiz, kolay entegrasyon avantajımız ve güçlü altyapımız sayesinde tüm sigorta şirketlerinin güvenli ve hızlı bir biçimde ödeme alabilmesini sağlıyoruz.  

Ömer Sefa Gider 

Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun olduktan sonra KPMG Türkiye Bilgi Sistemleri Risk Yönetimi bölümünde kariyerine başladı. Başta bankacılık olmak üzere sigortacılık, hizmet, perakende ve üretim sektörlerinde görev aldı. Bilgi teknolojileri, süreç iyileştirme, veri analizi ve sistem geçişleri alanlarında denetim ve danışmanlık hizmeti verdi. Pandemiyle birlikte hem e-ticaret hem de uzaktan tahsilat çözümlerinin öneminin artmasıyla birlikte ödeme sistemleri alanında kariyerine devam etmeye karar verdi ve 2021 yılı Şubat ayı itibariyle de Paybull’da genel müdür olarak göreve başladı.