Sigorta şirketlerinden teknoloji devlerine protesto

Güney Kore’deki sigortacılar, Finansal Hizmet Komisyonu’nun Kakao, Naver ve Toss gibi teknoloji devlerinin çevrimiçi platformları aracılığıyla sigorta karşılaştırma hizmetleri başlatmasına izin verme kararının ardından protestolarını artırdı.

Düzenleyicinin kararı, online platform operatörlerinin sigorta ürünlerini kullanıcılara karşılaştıran ve tavsiye eden yeni bir hizmet başlatmasına izin verecek. “Geleneksel” sigortacılar, duyurudan bu yana hareketi protesto ettiler, bu hafta başlarında Seul, Yongsan Bölgesi’ndeki bir başkanlık ofisinin önünde bir miting düzenlediler ve Başkan Yoon Suk-yeol’u çevrimiçi platform devlerinin işlerini sigorta sektörüne genişletmelerini durdurmaya çağırdılar.

Korea Times’ın haberine göre, birçok sigortacı, kararın sosyal medya devlerinin yerel sigorta piyasasının zaten doymuş olduğu bir zamanda sektöre girip hakim olma yolunu açacağından korkuyordu. Kore Sigorta Acenteleri Birliği, teknoloji devlerinin sektöre girmesine izin vermenin yüz binlerce sigorta satıcısının işsiz kalabileceğini açıkladı.