Insurtech Pie Insurance’a 315 milyon dolar yeni fon

Küçük işletmelere teknoloji destekli işçi tazminat sigortası sağlayıcısı olan ABD merkezli Pie Insurance, 315 milyon dolarlık D Serisi finansman sağladı.

Tur, Centerbridge Partners ve Allianz Group’un dijital yatırım kolu olan Allianz X tarafından yönetildi. Aynı zamanda, White Mountains Insurance Group da yeni bir yatırımcı olarak katıldı ve önceki yatırımcıların yanı sıra Gallatin Point Capital, Greycroft, Acrew Capital de tura katıldı.

Buna ek olarak, Ardea Partners D Serisi’nde danışman olarak görev yaparken, Kirkland & Ellis LLP Centerbridge Partners’a hukuk danışmanı olarak görev yaptı. Sullivan & Cromwell’de LLP Allianz X’e hukuk danışmanlığı yaptı.

Bu D Serisi bağış toplama, Pie’nin toplam sermayesini iki katından fazla artırarak 615 milyon doların üzerine çıkardı ve şu anda 2022’de ABD merkezli herhangi bir P&C insurtech şirketi için en büyük finansman turu olarak kayıtlara geçti.
Ayrıca, Pie’nin D Serisi fonu, şirketin ABD’de 32,5 milyon küçük işletmeye uygun fiyatlı ticari sigortaya erişim sağlamaya devam etmesine de izin veriyor.

Pie Insurance, sağladığı fonları küçük işletme müşterilerini doğrudan etkileyen büyüme girişimlerini desteklemek için kullanacağını kaydetti. Pie’nin kurucu ortağı ve CEO’su John Swigart şunları söyledi: “Bu finansman turu birden fazla yönden anıtsaldır. Büyüme aşamasındaki girişimlerin ve özellikle insurtech’lerin zorlu bir kaynak yaratma ortamıyla karşı karşıya olduğu bir sır değil. Bununla birlikte, Pie’nin güçlü birim ekonomisi ve sürdürülebilir kayıp oranları sunmaya odaklanırken hızla büyüme yeteneği, önemli bir farklılaştırıcı olduğunu kanıtlıyor.”

Allianz X CEO’su Dr. Nazım Çetin ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Pie’nin inovasyonu ve güçlü büyüme ve sigorta sonuçları sağlama yeteneğinden sürekli olarak etkilendik. Şirket, tam kapsamlı bir sigortacıya doğru cesur dönüşümüne ve yeni iş kollarına doğru genişlemeye devam ederken, Pie’yi her adımda desteklemek için orada olacağız.” dedi.