Aviva’dan elektrikli araç şarj noktalarına sigorta

Aviva, Birleşik Krallık’ta elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasıyla birlikte sayıları artan elektrik şarj noktaları için özel bir sigorta ürünü geliştirdi.

*****

Elektrikli otomobillerin kullanımı ve üretimi tüm dünyada artarken bunlara yönelik yeni sigorta ürünleri de geliştiriliyor. Bu kapsamda Aviva, Birleşik Krallık’ta özellikle elektrikli araç şarj istasyonlarını kapsayan bağımsız bir sigorta ürününü piyasaya sürdü. Sigorta şirketi, müteahhitler, otopark operatörleri, yerel yetkililer, varlık yöneticileri ve operatörleri dahil olmak üzere ticari müşterilere yönelik elektrikli araç şarj cihazları için “montaj all risks” (EAR) ve “operasyon all risks” (OAR) teminatı sağlıyor. Poliçeler, işletmeleri yangın, sel, kötü niyetli veya kaza hasar riskine karşı teminat sunacak.

Aviva, şu anda Birleşik Krallık’ta kayıtlı 940 bin “plug-in” harici şarjlı otomobil ile elektrikli otomobillerin artan popülaritesinden yararlanmayı hedefliyor. İstatistiklere göre, Ağustos sonu itibarıyla Birleşik Krallık’ta yaklaşık 34 bin halka açık şarj noktası var. Geçen yıla göre ülkedeki elektrikli şarj istasyonu sayısı yüzde 34 arttı.