Siber riskler endişe kaynağı olarak zirvede…

Sigorta şirketi Travelers tarafından yapılan 2022 Travelers Risk Index sonuçlarına göre, dört yıl içinde üçüncü kez, siber tehditler iş karar vericileri için en büyük endişe kaynağı olarak bulundu.

1.200 anket katılımcısından daha fazlası, bugünün iş ortamının bir yıl öncesine göre daha riskli olduğunu hissetti ve yarısından fazlası şirketlerine veya kuruluşlarına gelecekte bir siber saldırının kaçınılmaz olduğunu düşünüyor.

Siber tehditler yine önde gelen endişe kaynağı, ancak diğer sorunlar, siberin yüzde 6 puanla en üst sırada yer aldığı 2021’den bir değişiklikle hemen geride kaldı.

Bu yıl, ankete katılanların yüzde 59’u siber tehditler hakkında biraz veya çok fazla endişe duyduklarını ve ardından geniş ekonomik belirsizlik, petrol ve enerji maliyetlerindeki dalgalanmalar, yetenekleri çekme ve elde tutma yeteneği ve tıbbi maliyet enflasyonunun risk unsurları olarak sıraladılar.

Ankette, mevcut jeopolitik olaylar ve işletmelerin ve bireylerin karşılaştığı ciddi engeller nedeniyle petrol ve enerji maliyetlerindeki endişeler ve tedarik zinciri risklerinde bu yıl büyük sıçramalar görüldü.

Travelers Kurumsal Siber Lideri Tim Francis, “Siber saldırılar bir şirketi uzun süre kapatabilir, hatta işsiz bırakabilir ve şirketlerin ilgili operasyonel ve finansal aksaklıkları azaltmak için bir plana sahip olması zorunludur” dedi.