BAE’de iki sigorta şirketi birleşti

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli iki sigorta şirketi, Takaful Emarat Insurance ve Islamic Arab Insurance (Salama) birleşti.

Sigortacılar tarafından yapılan açıklamada, “Tekaful Emarat, BAE Merkez Bankası ve Menkul Kıymetler ve Emtia Otoritesi ile koordineli olarak, söz konusu kalkınma projelerini hissedarların onayına sunmak da dahil olmak üzere düzenleyiciler tarafından gereken tüm gerekli önlemleri alıyor.” denildi.

Gulf News, onaylanan işlemin Salama’nın Takaful Emarat’ın hissedarları için ek hisse ihraç etmesinden oluşacağını bildirdi.

Rapora göre, anlaşma BAE’nin sigorta endüstrisinde son birkaç ayda hem sigortacıları hem de üçüncü taraf yöneticileri içeren hızlı bir konsolidasyon eğilimini yansıtıyor. Son örnekler arasında Dar Al Takaful ile Watania’nın yeni hisse ihracı yoluyla gerçekleştirilen birleşme yer alıyor. Dar Al Takaful, Watania’ya ihraç edilen yeni hisselerle sermayesine eklendi.

Nisan ayında Umman finans grubu OMINVEST, RSA Middle East’i satın aldı. 2021 yılının ikinci yarısında ise Gulf Insurance Group, küresel oyuncu AXA’nın Körfez bölgesindeki işlerini devralmasını tamamladı.