Finans devleri çalışanlarının ruh sağlığını iyileştirmek için koalisyon kurdu

Bank of America Corp. ve sigortacı AXA SA dahil olmak üzere kurumsal, akademik ve kar amacı gütmeyen ortaklardan oluşan bir koalisyon, işverenlerin çalışanlarının ruh sağlığını ölçmek ve iyileştirmek için kullanabilecekleri bir araç geliştirdi.

İşyerinde Ruh Sağlığı Endeksi olarak bilinen değerlendirme, bir kuruluşun ruh sağlığı programlarının etkinliğini puanlayacak ve iyileştirmeler önerecektir. Girişime öncülük eden kar amacı gütmeyen One Mind at Work’ün yönetici direktörü Christina McCarthy, amacın “iyinin neye benzediğini tanımlamaya yardımcı olmak” olduğunu söyledi.

One Mind at Work, ölçüm şirketi Ethisphere ve Columbia Üniversitesi’ndeki uzmanlar, geçen yılı işgücü refahını destekleyen programların ve uygulamaların standart bir değerlendirmesi olarak tanımladıkları endeksi tasarlamakla geçirdiler. AXA ve Aon Plc ve Prudential Financial Inc. dahil olmak üzere 40’a yakın kurumsal ortak, 3 milyon dolarlık fon alan ve daha önce kullanılan One Mind değerlendirmesinin yerini alan endeksin pilot testini yapacak. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, puan kartının destekçileri, pandemi sırasında yükselen ve kuruluşlara yılda 12 milyar iş gününe mal olan stres, endişe ve depresyon düzeylerini ele alabileceğini umuyor.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, depresyon tek başına yılda 200 milyon iş günü kaybına neden oluyor ve ABD işverenlerine 17 milyar ila 44 milyar dolar arasında üretkenlik kaybına mal oluyor. Bir akıl sağlığı durumu için tedaviyi geciktirmek, daha sonra tıbbi sağlık iddialarının yıllık maliyetini de dört katına çıkarabiliyor.