Allianz X, İngiliz Innovation Group’u satın alıyor

Allianz Group’un dijital yatırım birimi Allianz X, otomotiv ve gayrimenkul sektöründeki karmaşık hasarların yönetimine yönelik hizmet sağlayıcı İngiltere merkezli Innovation Group’u satın alacağını duyurdu.

Allianz X, İngiltere merkezli şirketin hissedarları ile bağlayıcı anlaşmalar imzaladığını ve işlemin ilgili rekabet ve düzenleyici otoritelerin onayına tabi olduğunu belirtti.

Innovation Group’un yan kuruluşları, teknoloji tabanlı iş süreci çözümleri sunan otomobil ve emlak hizmeti çözüm liderlerini içeriyor. Ayrıca Innovation Group, otomotiv sektörü ve zamanla emlak sektörü için gelişmiş, bağımsız bir yazılım platformu olarak tanımlanan Gateway adında öncü bir dijital hasar yönetimi platformu işletiyor.

Gateway, hasar yönetimindeki çeşitli süreçleri tek bir entegre yazılımda bir araya getiriyor. İlk hasar bildiriminden onarım ve çözüme kadar hasar yolculuğunun dijital yönetimine izin vererek, hasar sürecine dahil olan tüm taraflar için tamamen işbirliğine dayalı bir ekosistem sağlıyor.

Allianz X CEO’su Nazım Çetin, “İnovasyon Grubu’nun dijital çözümleri, ilk hasar bildiriminden onarım ve uzlaşmaya kadar sorunsuz, verimli ve şeffaf hasar yönetimini kolaylaştırmak için tüm ilgili tarafları ve verileri bir araya getirirken bu hizmetlere ilgi giderek artıyor” dedi.