İşte 2022 Fintech Top 100’e giren insurtech liderleri…

Birkaç insurtech kurucusu  fintech dünyasında en etkili seslerinin yıllık sıralaması olan en son FinTech En İyi 100 Lider listesinde tanınanlar arasında yer alma başarısını gösterdi. Bir dizi insurtech yenilikçisi ve öncüsü, 2022 için FinTech Top 100 Lideri listesinde yer aldı.

FinTech Magazine tarafından yayınlanan yıllık liste, kendi alanlarında en sesli ve etkili kişileri tanır ve sigorta ve insurtech dünyalarından altı tanıdık isim içeriyor.

Listedeki en üst sıradaki insurtech lideri, hızlı ve düşük maliyetli ev sahipleri ve kiracılar sigortası sağlamasıyla tanınan Lemonade CEO’su ve Kurucu Ortağı Daniel Schreiber oldu. Schreiber, listede 22. sırada yer aldı.

Oto sigorta şirketi Root’un CEO’su ve Kurucu Ortağı Alex Timm; 2016 yılında insurtech unicorn Next Insurance’ı kuran eski İsrail hava kuvvetleri savaş pilotu Guy Goldstein sırasıyla 51. ve 57. sırada yer alma başarısı gösterdi.

FinTech En İyi 100 Lider listesinde yer alan diğer insurtech liderleri arasında 59. sırada yer alan ticari otomobil insurtech Zego’nun Estonyalı kurucusu Sten Saar; listede 61. sırada yer alan wefox’un Kurucusu ve CEO’su Julian Teicke; ve Insurtech liderlerini 63. sıraya yerleştirerek kutlayan ev sigortası kesintisi Hippo Insurance’ın Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Assaf Wand.

Listede birkaç insurtech liderinin yanı sıra son zamanlarda sigortaya geçiş yapan fintech şirketlerinin patronları da yer aldı. Bunlar arasında sigorta piyasasına bu yılın başlarında giren Revolut’un Kurucusu ve CEO’su Nik Storonsky de yer alırken, dijital banka N26’nın Kurucu Ortağı ve CEO’su Valentin Stalf, geçen Nisan ayında bir dizi sigorta ürününü tanıtacağını duyurdu.

FinTech Dergisi Baş Editörü Joanna England, FinTech Top 100 Lider listesinin önsözünde, “Finansal katılımdan gömülü finansa kadar, fintech’ler finansal ortamı küresel ölçekte istikrarlı bir şekilde dönüştürmeye devam ediyor. 2022’deki liderlerimiz, 24 aylık bir süre içinde hem yükseliş hem de düşüş yaşayan ve gelişen kişilerdir. Ayrıca olağanüstü bir dayanıklılık sergilediler ve önümüzdeki yıl için de iyimserlik sunuyorlar.” ifadelerine yer verdi.

FinTech En İyi 100 Lider listesinin tamamını buradan ulaşabilirsiniz… https://fintechmagazine.com/magazine/top-100-fintech-leaders