AXA, GACM España’yı satın alarak İspanya’da büyüme hedefliyor

Küresel sigorta devi Fransız AXA’nın İspanya’daki yatırım AXA Spain, ağırlıklı olarak İspanya’daki P&C ve sağlık sigortası iştiraki olan Groupe Assurances du Crédit Mutuel España’nın (GACM España) olası devralınması için Groupe des Assurances du Crédit Mutuel ile özel görüşmelere başladı.

reinsurancene.ws‘de yer alan habere göre, AXA, GACM España’yı, 310 milyon €’luk bir nakit bedel karşılığında satın almak istiyor.  İlgili çalışma konseylerinin bilgilerinin ve istişarelerinin sonuçlandırılmasının yanı sıra gerekli düzenleyici onayların alınması da dahil olmak üzere geleneksel kapanış koşullarına tabi olan işlemin, 2023’ün üçüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

AXA’nın İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Frédéric de Courtois, “Bu işlem, stratejimiz doğrultusunda birleşme ve satın almalara yönelik disiplinli yaklaşımımızı yansıtıyor ve teknik hatlara odaklanarak temel Avrupa pazarlarımızdan birinde ölçeğimizi genişletiyor.” dedi.

AXA İspanya CEO’su Olga Sánchez ise: “Bu satın alma İspanya’daki lider konumumuzu güçlendirecek ve hem poliçe sahipleri hem de çalışanlar için sorunsuz bir geçiş sağlarken işimizi büyütmeyi dört gözle bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

2021’de GACM España, 400 milyon € brüt yazılı prim bildirdi ve ağırlıklı olarak perakende P&C ve sağlıkta 16 milyon € konsolide net gelir üretti.