Swiss Re: Riskten korunma talebi artıyor…

Reasürans devi Swiss Re’nin liderleri, mevcut yüksek enflasyonlu ortamda tüm hatlar ve bölgelerde reasürans korumasına yönelik güçlü ve artan talep görmeye devam ediyor.

Swiss Re, piyasanın dikkatini önemli 1 Ocak 2023 yenilemelerine çevirdiği ve sigorta dünyası için önemli bir olay olan Baden-Baden’deki reasürans endüstrisinin 2022 toplantısı öncesinde bir medya brifingi ev sahipliği yaptı.

Swiss Re, Kuzey, Orta ve Doğu Avrupa Başkanı Frank Reichelt, bu yılki toplantıda gündemde olmasını beklediği bazı ana konuları tartıştı.

Reichelt, “Mevcut belirsiz zamanlarda, tüm işletmelerimizde ve tüm bölgelerde riskten korunma talebinde önemli bir artış görüyoruz. Enflasyon, müşterilerin risk değerlemesinde önemli bir belirsizlik yaratırken, kapasite için önemli yeni talep görmeyi bekliyoruz.” dedi.

Aynı zamanda, Swiss Re, belirli alanlarda, özellikle doğal afetlerde, sağlayıcıların iştahlarını azalttıkça reasürans kapasitesinin gerçekten daraldığını da görürken, Reichelt bu durumun fiyatlar üzerinde ise bir etkisi olacağını belirtti.

Reichelt, “Sigortacılar, ekonomik durumun aşağı yönlü risklerini azaltabilir ve müşterilerini sermaye yönetiminde destekleyebilir, sigorta risklerini daha yüksek hasar maliyetlerini hesaba katacak şekilde yeniden fiyatlayabilir, yatırım portföylerinde varlık yeniden tahsisi ve enflasyona karşı koruma sağlayabilir” diye konuştu.

Reichelt, dünyanın giderek daha riskli hale gelmesiyle birlikte, endüstrinin finansal dayanağı olarak reasüransın geleneksel rolünün büyük olasılıkla devam edeceğini de vurgulayarak, “Riskler biriktikçe, sigorta primleri yeni, daha değişken gerçekliği yansıtacak şekilde artmaya hazır” dedi.