Lloyd’s 2022 FIFA Dünya Kupasını kazanacak ülkeyi açıkladı…

 

Lloyd’s of London, İngiltere’nin finalde Brezilya’yı yeneceğini ve 2022 FIFA Dünya Kupası’nda galip geleceğini, Fransa, Arjantin ve İspanya’nın  da bu ikilinin gerisinde kalacak ülkeler olacağı tahmininde bulundu.

Lloyd’s, takımları oyuncularının toplu sigorta değerine göre sıralayan bir model kullanarak sırasıyla Almanya ve Fransa’yı 2014 ve 2018’de kazananlar olarak doğru bir şekilde belirledikten sonra bir hat-trick yapmayı planlıyor.

Lloyd’s, araştırmanın Ekonomi ve İş Araştırmaları Merkezi’nin (Cebr) desteğiyle yayınlandığını belirterek, her bir sigortalanabilir değerin değerlendirilmesinin ücretler, sponsorluklar, yaş ve sahadaki konum gibi çeşitli ölçütleri içerdiğini açıkladı.

Lloyd’s, tahmini sigorta değeri 3,17 milyar Sterlin (3,6 milyar ABD Doları) olan İngiltere’nin, 2,66 milyar Sterlin (3,1 milyar ABD Doları) sigorta değeriyle Fransa’yı ve 2,56 milyar Sterlin (2,9 milyar ABD Doları) Brezilya’yı geride bırakacağını tahmin ediyor. Genel karşılaştırma yoluyla, Lloyd’s bir İngiltere veya Fransa oyuncusunun ortalama sigorta değerinin tüm Kosta Rika kadrosundan daha fazla olduğunu ekledi.

Turnuvayı tam olarak oynamak için bu metodolojiyi kullanan Lloyd’s modeli, İngiltere’nin Üç Aslanının Senegal, Fransa, İspanya ve Brezilya’ya karşı galibiyetleri elde etmeden önce B Grubunu birincilikle bitireceğini tahmin ediyor. (Dünya Kupası’nın 20 Kasım – 18 Aralık 2022 tarihleri ​​arasında Katar’da düzenlenecek).

Toplamda, turnuva oyuncularının tahmini sigorta değeri yaklaşık 22 milyar sterlin (25,2 milyar dolar), 2018’den bu yana yaklaşık 9 milyar sterlin (10,3 milyar dolar) artış oldu.

Lloyd’s Başkanı Bruce Carnegie-Brown,“Lloyd’s doğru Dünya Kupası tahminlerinin hat-trick’ini yaparken, kulüplerin, rakiplerin ve toplulukların hem sahada hem de saha dışında daha cesur kararlar almasına yardımcı olmak için oyunun tüm seviyelerinde – profesyonel ve amatör – koruma ihtiyacına ışık tutuyoruz.” dedi.