Insurance Europe, Alexander Sarrigeorgiou’yu Başkan Yardımcısı olarak seçti

Avrupa Sigorta ve Reasürans Federasyonu Insurance Europe, Yunan sigorta şirketi Eurolife’ın Başkan ve CEO’su Alexander Sarrigeorgiou’yu federasyonun yeni Başkan Yardımcısı (VP) olarak seçti.

Sarrigeorgiou, 18 yıldır Eurolife’a liderlik ediyor ve bundan önce de beş yılı aşkın bir süre Yunanistan’daki Allianz Insurance’ın CEO’luğunu yaptı. Sarrigeorgiou ayrıca 2018 yılından bu yana Yunanistan Sigorta Şirketleri Birliği’ne de başkanlık ediyor.



Aynı zamanda Yunanistan İşletmeler Federasyonu’nun (SEV) Genel Konsey Üyesi olan Sarrigeorgiou,IOBE Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi ve NOMIKOS AM Transworld Denizcilik Acenteleri SA’da Danışma Kurulu Üyesi.

Atanması hakkında yorum yapan Sarrigeorgiou, “ Insurance Europe’un başkan yardımcılığına seçilmekten onur duyuyorum. Dünyamız pek çok zorlukla karşı karşıya ve sigortacılar koruyucu ve uzun vadeli yatırımcı rolleri aracılığıyla toplumlarımızı ve ekonomilerimizi desteklemek için iyi bir konumda. Bu nedenle, bu önemli katkıları yapmaya devam etme yeteneğimizi şekillendirecek yasama tartışmalarında sektörümüzü temsil etmek için meslektaşlarımla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.” dedi.