Generali, 20 milyar euroluk İtalyan hayat portföyünü satabilir

Assicurazioni Generali SpA, karlılığı artırma planının bir parçası olarak yaklaşık 20 milyar Euro’luk (21 milyar $) İtalyan hayat sigortası portföyünü satmayı planlıyor.

Bloomberg’de yer alan haberde, portföyü incelemek için bir danışmanla birlikte çalışan İtalyan sigortacının kimliğinin açıklanmasını istemeyen kişilerin verdiği bilgilere göre Ocak ayında bir satış sürecine başlayabileceği belirtildi.



Satış, Generali’nin geçen yıl satın aldığı daha küçük bir rakip olan Societa Cattolica di Assicurazioni ve Genertel’in eski poliçelerini içeriyor. Müzakerelerin devam ettiğini ve herhangi bir anlaşmanın boyutu veya zamanlaması hakkında nihai kararın alınmadığı söyleniyor. Generali’nin bir temsilcisi yorum yapmaktan kaçındı.

Eski defterler veya eski sigorta poliçelerinin portföyleri piyasası, sigortacılara sermayeyi serbest bırakmaları için bir yol sağladığı için aktif bir anlaşma yapma alanı oluyor. Generali, hayat ürünlerini azaltanlar arasında yer alıyor.

Bir yıl önce, Generali’nin İcra Kurulu Başkanı Philippe Donnet, 2024 yılına kadar hissedarlara 5,6 milyar Euro’ya varan temettü getirisi sağlama ve hayat dışı sigorta varlık yönetimini genişletme planlarını açıklamıştı.