Gribe özel sigorta çıktı…

Japonya gribe özel sigorta başlattı. 11 Ocak’tan itibaren geçerli olmak üzere, müşteriler e-ödeme hizmeti PayPay aracılığıyla akıllı telefonlarında sadece grip sigortası alabiliyorlar.

Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı’nın, sağlık kurumu başına haftada en az 1,24 grip vakasının bildirildiğini ve ülkenin 1,0 olan eşiğini aştığını açıklamasından bir haftadan kısa bir süre sonra, Sumitomo Life Insurance ve Z Holdings gibi sigorta şirketleri “influenza omimai-kin” veya grip tazminatını kendi başına ayrı bir sigorta ürünü sunmaya başladı.

Grip tazminatı poliçesi primi, yaş grubuna ve plana göre değişiyor. Japon dergisi Mainichi’nin bildirdiğine göre , 20 yaş ve üstü insanlar için ayda sadece 1,90 ABD Doları ile 2,70 ABD Doları arasında, 10 ila 19 yaşındakiler için ayda 2,90 ABD Doları ile 8,20 ABD Doları arasında değişiyor.

Gribe özel sigorta, grip bulaşmış bir poliçe sahibinin poliçe planına bağlı olarak 22 ABD dolarından 53 ABD dolarına kadar tazminat almasına ve bunun için ilaç reçete etmesine izin veriyor.

Grip sigortası poliçeleri sadece 22 Mart’a kadar satılırken, sigorta teminatları bu yıl Nisan ayına kadar geçerli olacak.

Duyuru aynı zamanda Japonya’nın ilk “twindemi”sini veya Japon sağlık bakanlığı tarafından resmi olarak ilan edilen ve Aralık ayı sonlarında sekizinci bir COVID-19 dalgasıyla aynı zamana denk gelen mevsimsel bir grip salgınını yaşamasının ardından geldi.