Azerbaycan, İslami ihracat kredi sigortacısının 49. üye ülkesi oldu

İslam Kalkınma Bankası (IsDB) Grubunun bir üyesi olan Cidde merkezli İslami Yatırım Sigortası ve İhracat Kredisi Kurumu (ICIEC), Azerbaycan’ı 49. üye devleti olarak kabul etti.

ICIEC’den yapılan açıklamada, ticaret, tarım, enerji, su, sıhhi tesisat ve kentsel hizmetler alanlarındaki ekonomik ve sosyal altyapı projelerini desteklemek için Azerbaycan Hükümeti ile ve finansmana erişimi iyileştirmek için özel sektör ile yakın çalışılacağını belirtildi.

ICIEC, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve yüksek sosyal refah sağlayarak Azerbaycan’ın 2030 Ulusal Sosyo-Ekonomik Kalkınma Önceliklerini destekliyor. Azerbaycan hükümeti de Avrasya ulusunun “yeşil büyüme” ülkesi haline gelmesi için temiz bir çevreyi öncelik haline getirdi.

Bir yatırım ortağı olarak ICEIC, Azerbaycan’da fırsat arayan diğer potansiyel yatırımcılara bir ölçüde güvence ve teşvik sağlıyor. Yatırım projeleri genellikle vatandaşlar için istihdam, gelişmiş, modern ve verimli altyapı ve daha iyi yaşam kalitesi sağlıyor.

ICIEC CEO’su Bay Oussama Kaissi, “Azerbaycan Cumhuriyeti’nin üyeliği, özel ve kamu sektörlerine, ihracatlarını genişletmek ve doğrudan yabancı yatırım girişini teşvik etmek için ICIEC tarafından sunulan risk azaltma ve kredi geliştirme çözümlerinden yararlanma kapısını açıyor. Benzer şekilde, diğer üye ve üye olmayan ülkelerden ihracatçıların, bankaların ve yatırımcıların Azerbaycan’daki faaliyetleriyle ilgili siyasi ve ticari riskleri karşılamalarına olanak tanıyor.” dedi.

ICIEC, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkeler arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendirmek ve risk azaltma araçları ve finansal çözümler sağlayarak İİT içi ticaret ve yatırımları teşvik etmek için 1994 yılında kuruldu. Teşkilat dünyadaki tek İslami çok taraflı sigorta kuruluşu.