Apple saatlerinden alınan sağlık verilerinden faydalanan insurtech…

 

İngiltere merkezli sigorta şirketi Vitality’nin ActiveLife ürünü, müşteri sağlığını izlemek için Apple saatleri aracılığıyla verileri kullanan yeni bir insurtech çözümü başlattı.

insurtechdigital.com’da yer alan habere göre, söz konusu çözüm, hayat sigortası ürününün fiyatının doğrudan giyilebilir cihazdan elde edilen sonuçlara bağlı olarak işlem görüyor. Lansman, hayat sigortası endüstrisinin geleceğinin nasıl olabileceğini göstermek için Vitality’nin yenilikçi bir hamlesi.

Giyilebilir cihazlardaki ve diğer izleme teknolojilerindeki gelişmelerin, yüklenimi ve risk yönetimini değiştirebileceği öngörülüyor.

Raporlar, klinik standartlarda veri üretebilen yeni nesil giyilebilir cihazların halihazırda geliştirilmekte olduğunu gösteriyor.

Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Servisi (NHS) veya bir müşterinin tıbbi muayenehanesine kalıcı olarak bağlı olma kavramı artık sigorta sağlayıcıları için bir gerçekliktir.

Finansal Teknoloji Araştırma Merkezi Kurucusu ve hayat sigortası insurtech Koruma Gurusu uzmanı Ian Mckenna konuya ilişkin yaptığı açıklamada uzun vadeli planın Birleşik Krallık NHS’yi ihtiyaç anında bakım sağlayan bir hizmetten hastalığı önleyen bir hizmete dönüştürmeyi içerdiğini belirtti. Mckenna, sağlık hizmetini uzun vadede ekonomik olarak uygulanabilir kılmak için bu değişikliğin şart olduğunu ifade ederek, “Bugün, Apple saatlerinden alınan verileri kullanan Vitality’den dönüşümsel bir hayat sigortası ürünü olan ActiveLife ile ilgili haberler çıktı. Bireysel hayat sigortası poliçelerinin fiyatlandırması daha önce hiç bu kadar giyilebilir bir cihazla bu kadar doğrudan bağlantılı olmamıştı. NHS için uzun vadeli plan, onu ihtiyaç anında bakım sağlayan bir hizmetten hastalığı önleyen bir hizmete dönüştürmektir. Bu değişim, sağlık hizmetinin uzun vadede ekonomik olarak uygulanabilir olması için gereklidir. Bu daha da gelişmiş giyilebilir ürünler geldiğinde, tamamen yeni bir dağıtım kanalının açıldığını görebiliriz. Doktorunuz ayrıca bir sonraki hayat sigortası danışmanınız olabilir mi? Henüz o noktada değiliz, ancak bunun nasıl olabileceğini görmek kolay.” şeklinde konuştu.