Fransız reasürör SCOR yeni CEO’su olarak Swiss Re’den Léger’i seçti

 

2020 yılından bu yana küresel reasürör Swiss Re’nin Grup Baş Sigortalama Sorumlusu (CUO) olarak görev yapan Thierry Léger, 1 Mayıs 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Fransız reasürör SCOR’un yeni CEO’su (CEO) olarak atandı.

Léger, 25 yıldır dünyanın en büyük reasürörlerinden biri olan Swiss Re’de çalışıyor. Eylül 2020’de, daha önce firmanın 2016’daki başlangıcından bu yana Hayat Sermayesi İş Birimi’ni yöneten Edi Schmid’den Grup CUO olarak görevi devraldı.

Reasüröre ilk olarak 1997’de P&C’de sigortacı olarak katıldı, 2001’de Swiss Re New Markets’a geçti ve daha sonra Fransa’da yönetici ekibin bir üyesi olarak görev yaptı. 2010 yılında Küreseller Bölümü Başkanı ve o sırada mevcut olan Grup Yönetim Kurulu üyesi oldu. 2013 yılında Hayat ve Sağlık Ürünleri Reasürans Başkanı olarak atandı.

Swiss Re, Léger’in 27 Ocak 2023 tarihi itibariyle mevcut görevinden ve ayrıca şirket dışında bir rol üstlenmek üzere Grup İcra Komitesi üyesi olarak istifa ettiğini duyurdu.

Bu arada Swiss Re’de Grup İcra Kurulu Başkanı (CEO) Christian Mumenthaler, Léger’in sorumluluklarını devralacak.

Mayıs ayından itibaren Léger, Yönetim Kurulu’nun 2023 Genel Kurulu’nda Kurul’a katılmasını teklif etmesiyle SCOR’un CEO’su olarak görevine başlayacak.

Yeni görevinde Léger, küresel reasürör için yeni, çekici ve iddialı bir stratejik plan hazırlama sorumluluğunu üstleniyor ve bu planın yönelimlerini ve ana temalarını 2023 Genel Kurulunda ana hatlarıyla belirleyecek. Kendisi, SCOR’un önde gelen bir küresel reasürör konumunu daha da sağlamlaştırmasına yardım etmekle görevlendirilecek.

Öte yandan SCOR’da Léger’in firmaya katılmasına kadar Yatırımlar, Teknoloji, Dönüşüm ve Grup Kurumsal Finansmandan sorumlu İcra Kurulu üyesi François de Varenne, geçici CEO olarak atandı.