Japon sigorta devi Sompo’dan çalışanlarına önemli teşvik…

Japonya’nın en büyük sigorta şirketlerinden biri olan Sompo Holdings, çalışanlarından bazılarını yaklaşık bir yıl izin almaya ve olağan işleriyle ilgisi olmayan yeni kurulan şirketler ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar için şirket dışında çalışmaya teşvik ediyor.

“Üç Büyük” Japon P&C sigorta şirketi, fırsatın çalışanlarının geri getirecekleri ve geleneksel şirket kültürünü geliştirecekleri çeşitli deneyimler kazanmalarına yardımcı olacağını açıkladı. Japan Today’de yer alan habere göre bu, Sompo’nun her zamanki iş alanları olan can ve mal ve kaza sigortası dışında, bakım ve dijital teknoloji gibi yeni iş alanlarına girmesine yardımcı olacak.

Sompo Holdings başkanı Mikio Okumura, şirketin insanları alışılmadık alanlarda yeni zorluklar üstlenmeye teşvik ettiğini söyledi.

Okumura Kyodo News’e verdiği röportajda, “Farklı değerlere sahip insanları tanıyarak, müşterilerimizin gerçekten ihtiyaç duyduğu ürünleri geliştirmek için arzu edilen bir şirket kültürü yaratmak istiyoruz” dedi.

Program, 2023 mali yılından itibaren sınırlı bir çalışan havuzuna sunulacak. Başarılı olduğu kanıtlanırsa, sonraki yıl daha geniş bir havuza genişletilebilecek.

Seçilen çalışanlar, kar amacı gütmeyen kuruluşlar için çalışıyor olsalar bile maaşlarının tamamını alacak. Habere göre, şirketten ayrılmış muamelesi görmeyecekler, ancak durumları uzun bir iş gezisinde olmaya benzer olacak. Bu, maaş derecelerinin ve kariyer gelişimlerinin etkilenmeyeceği anlamına geliyor. Sompo, geri döndüklerinde bu çalışanları liderlik yolunda hedef çizecek.

Japonya’daki diğer büyük sigorta şirketleri de çalışanlarının gelişimini artırmak ve katı çalışma kültürlerini azaltmak için adımlar attı.

2021’de Mitsui Sumitomo Insurance, çalışanların yan işlere sahip olma yasağını kaldırdı. 2030’dan itibaren müdürlüğe terfi etmek isteyen çalışanların yan iş veya yan şirkette çalışarak bazı şirket dışı deneyimleri olması gerekiyor.

Habere göre, Tokio Marine & Nichido Fire Insurance’da 2026 mali yılında geleneksel Japon zorunlu coğrafi atama sistemini kaldırmayı planladığını açıkladı. Daha önce şirket, daha kalabalık ofislerdeki çalışanların başka ofislere taşınmasını ve eksikliklerin giderilmesini talep etmişti. Bunun yerine şirket, gerektiğinde personel sayısını artırmak için yerel veya kariyer ortasında işe alımları hızlandırmaya çalışacak.