AXA, İtalyan Banca MPS’deki hisselerini satıyor

 

Fransız sigorta devi AXA, İtalyan Banca Monte dei Paschi di Siena SpA’daki (Banca MPS) hisselerinin neredeyse tamamını kurumsal yatırımcılara satıyor.

Sigortacının açıklamasına göre, sahip olduğu 100.008.907 Banca MPS hissesinin 100 milyonunu elden çıkarıyor. Tamamlandığında, hızlandırılmış talep toplama yoluyla tahsisli yerleştirme, AXA’yı bankada %0,0007 hisse ile bırakacak. AXA yaptığı açıklamada , “Bankanın uzun süredir ortak girişim ortağı olan AXA, bankanın en son sermaye artırımına finansal yatırım olarak katılarak bankayı destekledi. AXA, bankanın yaklaşan hissedarlar yıllık genel kurulunda yönetim kurulunda temsil edilmek veya bankanın daha geniş uzun vadeli stratejisini etkilemek istemediğinden, AXA sermaye artışında satın aldığı hissesini satmanın zamanının geldiğine inanıyor.” denildi.

Küresel sigorta grubu, satışın Banca MPS ile olan ortaklığını veya AXA’nın İtalyan pazarına olan bağlılığını hiçbir şekilde etkilemediğinide altını çizdi.

Euronext Milan’ın düzenlenmiş piyasasında işlem gören, satılan hisselerin 2 Mart’ta veya ona yakın bir tarihte ödenmesi ve teslim edilmesi bekleniyor.