Allianz Global Benefits, Allianz Partners ile birleşti

Allianz Group’un çalışanlara sağlanan faydalar ağı olan Allianz Global Benefits (AGB) GmbH, B2B2C sigorta ve yardım sağlayıcısı Allianz Partners’a katıldı. Söz konusu işlem 1 Ocak’ta yürürlüğe girdi.

Allianz, bu hamlenin, Allianz Group’un bütünsel bir kurumsal hayat, emeklilik ve sağlık sigortası teklifi aracılığıyla küresel çalışanlara sağlanan faydalar alanında çok uluslu şirketler için değer teklifini geliştirmesine olanak tanıyacağını ve dağıtım yeteneklerini de güçlendireceğini duyurdu.

Allianz Partners Sağlık CEO’su Ida Luka-Lognoné, “Allianz Global Benefits’i Allianz Partners ailesine katmaktan mutluluk duyuyorum. Allianz Partners ve AGB arasında broker kanalı, müşteriler, teklif ve pazar yaklaşımı açısından birçok sinerji var. Ortak ve güçlendirilmiş B2B2C yaklaşımımız, hem uluslararası özel sağlık sigortası hem de yerel çalışanlara sağlanan faydalar programı işindeki uzmanlığımızdan daha fazla yararlanmamıza olanak sağlayacaktır. Çok uluslu şirketler, güçlü bir sağlık ve esenlik hizmeti teklifi de dahil olmak üzere esnek ve yenilikçi bir dizi çalışanlara sağlanan fayda çözümleri bekleyebilir.” dedi.

Allianz Global Benefits CEO’su Dirk Hellmuth ise “Bu birleşme mevcut AGB iş modelimizin evriminde önemli bir adım. Tüm küresel çalışanlara sağlanan faydalar değer zincirini merkezi olarak yönlendirmek ve mevcut ve yeni müşterilerimize güçlü teslimat sağlamak için artan yetenekler anlamına geliyor.” diye konuştu.