Reasürans devi Munich Re, Net-Zero Insurance Alliance’dan ayrıldı

Dünyanın en büyük reasürans şirketinden Munich Re, Net-Zero Insurance Alliance (NZIA) üyeliğini sonlandırdı.

Karar hakkında yorum yapan CEO Joachim Wenning şunları söyledi: “Bize göre, dünya çapındaki sigortacılar arasında toplu bir yaklaşımla karbondan arındırma hedeflerini, kendimizi maddi rekabet risklerine maruz bırakmadan takip etme fırsatları o kadar sınırlı ki, iklim hedefimizi sürdürmek daha etkili. Bireysel olarak küresel ısınmayı azaltın.”

Basın açıklamasında reasürör, yatırım portföyüyle ilgili sera gazı emisyonlarının 2025 sonuna kadar yüzde 29 oranında azaltılması ve ardından 2050 yılına kadar art arda net sıfıra indirilmesi de dahil olmak üzere iddialı iklim hedeflerine bağlı kaldığını vurguladı.

Buna ek olarak, Munich Re, petrol ve doğal gaz arama ve üretimine (birincil sigorta, doğrudan ve fakültatif reasürans) ilişkin iklimle ilgili endüstri maruziyetini, 2050 yılına kadar hiçbir ilgili net sera gazı emisyonu olmayacak şekilde azaltma hedefine dikkat çekti. Reasürörün ilk adımı, 2025 yılına kadar emisyonları yüzde 5 oranında azaltmayı hedeflemek olacak.

Nisan 2023 itibarıyla Munich Re, yeni petrol ve gaz sahaları veya yeni orta akım petrol altyapısı içeren projeleri sigortalamayacağını açıkladı. Aynı zamanda, 2025 yılına kadar Grup genelinde doğrudan ve ihtiyari sigorta işindeki termik kömürle ilgili riskleri %35 azaltacak ve 2040’a kadar bu riski tamamen ortadan kaldıracak. Reasürör ayrıca 2018’den beri yeni kömür yakıtlı santraller, kömür madenleri ve 2019’dan beri petrol-kum madenlerini sigortalamayı durdurduğunu kaydetti.

Bu arada, Munich Re, kendi operasyonlarından kaynaklanan emisyonlarla ilgili olarak, 2015’ten beri karbon nötr olduğunu ve daha önce çalışan başına CO2 emisyonlarını 2009’dan 2019’a kadar yüzde 44 oranında azalttığını vurguladı.

Wenning, “İklim taahhüdümüz sarsılmaz. Bilimsel tavsiyelere uyuyoruz. Bugüne kadar, 2050’ye kadar net sıfıra ulaşmak için gerekenden bile daha hızlı karbonsuzlaşıyoruz.” dedi.