Küresel reasürör sermayesi 100 milyar dolar azaldı

Aon, küresel reasürör sermayesinin, yatırım portföylerindeki önemli gerçekleşmemiş zararlar nedeniyle Aralık 2022’nin sonunda yüzde 15 oranında düşüşle 100 milyar dolar azalarak 575 milyar dolara gerilediğini tahmin ediyor.

Aon’a göre çoğu reasürör, oran artışları, güçlü talep ve döviz hareketleri sayesinde 2022’de önemli prim artışı bildirdi. Taahhüt performansı ise doğal afetlerden kaynaklanan ortalamanın üzerindeki sigortalı kayıplardan yine etkilendi.

En büyük kayıp Aon’un Etki Tahminine göre tahmini maliyeti 52,5 milyar dolar olan Ian Kasırgasıydı.

Yine de çoğu reasürör, Aon’a göre son yıllarda görülen fiyatlandırma ve kapsam değişikliğinin faydalarını yansıtan olumlu sonuçlar bildirdi. Aon’un Reasürans Toplamı (ARA) genelinde net birleşik oran yüzde 96,2 idi.

Bununla birlikte şirket, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle ilgili belirsizliğin baskı oluşturması ve politika yapıcıların faiz oranlarındaki keskin artışlar yoluyla enflasyonu 40 yılın en yüksek seviyelerinden düşürme çabaları ve durgunluk korkularına yol açması nedeniyle 2022’de sermaye piyasalarının dalgalı olduğunu belirtiyor.

Aon, “Sıradan yatırım getirileri istikrar kazandı, ancak toplam getiriler, artan tahvil getirileri, genişleyen kredi marjları ve azalan hisse senedi piyasalarının yönlendirdiği varlık değerlerindeki düşüşlerden büyük ölçüde etkilendi. Sonuç olarak, genel olarak reasürans sektörü kazançları açısından kötü bir yıl oldu.” ifadelerine yer verdi.