Yükselen turizm seyahat sigortası sektörünü ileriye taşıyor

Analitik şirketi Research and Markets tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, küresel seyahat sigortası pazarı 2022’de 19,14 milyar ABD dolarından bu yıl yüzde 17,3 bileşik yıllık büyüme oranıyla (CAGR) 22,44 milyar ABD dolarına ulaştı.

Seyahat sigortası pazarının 2027’de yüzde 16’lık bir büyüme ile 40,58 milyar ABD dolarına ulaşması bekleniyor.

Research and Markets, seyahat sigortası sektöründeki başlıca oyuncuları Allianz SE, American International Group, Chubb, Generali, Zurich olarak sıraladı.

Araştırmaya göre, sektördeki büyük oyuncular pazardaki konumlarını güçlendirmek için yeni teknolojilere odaklanırken, yeni teknolojinin benimsenmesi seyahat sigortası alanında popülerlik kazanan önemli bir trend olarak ortaya çıktı. Örneğin, geçen yıl Hindistan merkezli sigorta pazarı Policybazaar, müşterileri için tazminat ödeme sürecini otomatikleştirmek için yapay zeka özellikli bir WhatsApp sohbet botu başlattı.

Turizmdeki artış sektördeki büyümeye katkı sağlamıştır. Research and Markets, Birleşmiş Milletler Dünya Ticaret Örgütü tarafından geçen yıl yayınlanan bir rapora göre, küresel turizmin 2020’de 400 milyondan 2021’de 415 milyona yükseldiğini ve her yıl yüzde 4 artış gösterdiğini söyledi.

Rapora göre 2022 yılında seyahat sigortası pazarındaki en büyük bölge Asya-Pasifik oldu. Çalışmada kapsanan bölgeler Asya-Pasifik, Batı Avrupa, Doğu Avrupa, Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Orta Doğu ve Afrika idi. Raporda yer alan ülkeler ABD, İngiltere, Avustralya, Çin, Brezilya, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, Japonya, Güney Kore ve Rusya oldu.