AXA Climate ile uydu veri firması Planet Labs ortaklığını büyüttü

AXA Climate, veri analitiği sağlayıcısı Planet Labs ile stratejik ortaklığını genişletti. Ortaklık, çiftçileri kuraklığın etkilerine karşı korumaya yardımcı olacak parametrik sigorta ürünlerinin geliştirilmesi için uydu verilerine dayalı iç görüler sunuyor.

AXA Climate, mahsul verimini ve kayıplarını tahmin eden kuraklık sigortası hizmetleri sunuyor. İki şirket ortak yaptığı açıklamada, parametrik sigorta ürününün risk döneminin bitiminden sonraki birkaç gün içinde ödemelerin otomatik olarak yapılabildiğini ifade ettiler. Bu, çiftçilerin, tedarikçilerin, işleyicilerin ve diğer tarımsal paydaşların hızlı bir şekilde tazminat almalarını sağlıyor.

AXA Climate CEO’su Antoine Denoix, “Planet’in benzersiz uydu verileriyle AXA Climate, çiftçiler ve kooperatifler için yüksek kaliteli bir endeks sigorta kapsamı hizmeti sunabildi. Artık çiftçilerin ve paydaşların dünyanın dört bir yanındaki tarıma yönelik büyük kuraklık tehdidiyle mücadele etmesine yardımcı olmak için hızlı hareket edebiliriz.” dedi.