AIG, Validus Re’yi 3 milyar dolara satıyor

American International Group (AIG) Validus Re’yi çoğu nakit olmak üzere yaklaşık 3 milyar dolar karşılığında RenaissanceRe Holdings’e satmak için bir anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Dördüncü çeyrekte tamamlanması beklenen anlaşma, AlphaCat ve Talbot Anlaşması reasürans işletmelerinin yenileme haklarını da içeriyor. AIG , Validus Holdings Ltd’nin 2018’deki satın alımının bir parçası olarak satın alınan Talbot Underwriting ve Western World’ü elinde tutacak. İşletmeler şu anda AIG’nin yazılan toplam brüt primlerinin yaklaşık 1,6 milyar dolarını temsil ediyor.

AIG’den yapılan açıklamada satın almanın dökümünün 2.735 milyar dolarlık nakit ve 250 milyon dolarlık RenaissanceRe adi hisselerinden oluştuğu belirtilerek, AIG’nin yatırım portföyü aracılığıyla RenaissanceRe’nin DaVinci Reasürans ve Fontana Re tarafından yönetilen fonlarına “önemli” yatırımlar yapmayı beklediği ifade edildi.

CEO Peter Zaffino yaptığı açıklamada,”Anlaşma iş modelimizi daha da basitleştirdi ve portföyümüzdeki oynaklığı azaltırken, sermaye yönetimi stratejimizi hızlandırmamızı sağlayan önemli nakit likiditesi ve sermaye verimliliği yarattı” dedi.

Öte yandan bu ayın başlarında AIG, American Financial Group Inc. ile 2018’de AIG tarafından satın alınan Validus Holding’in bir başka parçası olan Crop Risk Services’i (CRS) satmak için bir anlaşma imzaladı.