Swiss Re de Net Zero Insurance Alliance’dan ayrıldı

Dünyanın en büyük ikinci reasürör şirketi Swiss Re, 2021’de kurulan Glasgow Financial Alliance for Net Zero’nun bir alt birimi olan Net Zero Insurance Alliance’tan ayrılan dördüncü büyük şirket oldu.

Swiss Re’den yapılan bir açıklamaya göre, geri çekilmesinin iklim politikalarına daha az bağlılığı yansıtmadığını ve sürdürülebilirlik stratejisinin “değişmediği” belirtildi.

Ayrılış, İsviçreli kardeş şirket Zurich Insurance Group AG’nin yanı sıra Almanya’dan Munich Re ve Hannover Re’nin ayrılmasını takip ediyor. Grubun web sitesine göre, NZIA’nın ABD’li üyesi yok ve Swiss Re’nin ayrılmasıyla birlikte, Allianz SE, Aviva Plc ve Axa SA dahil olmak üzere yaklaşık 27 üye kaldı. İklim ittifakı geçen ay yaptığı açıklamada, “küresel olarak net sıfır sigorta gündemini ilerletmek ve üyelerine kendi bireysel net sıfır yollarını oluşturmak için bağımsız kararlar almalarında kullanabilecekleri bir çerçeve sağlamak” için adımlar atıldığını belirtmişti. Swiss Re, GFANZ’ın bir başka alt birimi olan Net Zero Asset Owner Alliance’ın bir parçası olmaya devam ediyor.