Sigorta devi gayrimenkul sigortalamayacak

ABD’li sigorta devi State Farm, maruz kalma ile ilgili sorunları ve zorlu bir reasürans piyasası ortamını gerekçe göstererek Kaliforniya Eyaletindeki ticari ve konut amaçlı gayrimenkullerin sigortasını üstlenmeyi bırakıyor.

Şirket, firmanın Kaliforniya’daki iştiraki olan State Farm General Insurance Company’nin “27 Mayıs 2023’ten itibaren tüm ticari ve kişisel hat mülk ve kaza sigortası dahil olmak üzere yeni başvuruları kabul etmeyi bırakacağını” duyurdu. Şirket eyaletteki bireysel araç sigortalarını ise düzenlemeye devam edecek.

Şirket, Eyalette iş yapma isteğini etkileyen bir dizi sorundan söz etti. İlk olarak, State Farm “inşaat maliyetlerinde tarihi artışlar” olduğunu ve ilginç bir şekilde, diğer birçok sigortacının rekabetini gösterirken, burada State Farm, Kaliforniya’daki inşaat maliyetlerinin “enflasyonu geride bıraktığını” belirtiyor. Ek olarak, State Farm, Kaliforniya’da mülk sigortası yazmayı bırakma tercihinde “hızla artan afet riskinin” başka bir etken olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberde State Farm’ın pazar lideri olduğu bir bölgeden çıkma hamlesinin alışılmadık bir durum olduğu ve belki de Kaliforniya’nın ev sahibi sigorta piyasasının önümüzdeki birkaç yıl içinde karşılaşabileceği önemli zorlukların altı çizildi.