Sigortacılar iklim riskine maruz kalınan yerlerden kaçıyor

Wall Street Journal gazetesinin bildirdiğine göre, büyük sigorta şirketleri AIG ve Farmers Group, iklim değişikliği ile birlikte artan doğal felakete maruz kalan hayat dışı risklerden geri çekiliyor. Sigortacılar, ABD’nin sel, fırtına ve orman yangınlarına karşı riskli bölgelerdeki varlıklarını azaltıyor veya durduruyor.

Gazete, AIG’nin New York, Delaware, Florida, Montana, Colorado, Idaho ve Wyoming gibi yüksek sel veya orman yangını riski taşıyan yerlerde konut poliçesi sunmayı durdurmayı planladığını bildirdi. AIG, orman yangınlarından bir kez daha ağır şekilde etkilenen Kaliforniya’da yeni işlerini şimdiden azalttı.

Aynı zamanda, Farmers Group şiddetli kasırgaların meydana geldiği Florida’da yeni poliçe sunmayı bıraktı. Wall Street Journal, sigorta şirketinin tarihsel olarak yüksek afet maliyetlerini ve enflasyonun yeniden inşa harcamaları üzerindeki etkilerini fark ettiğini bildirdi.

Son yıllarda Florida ve Kaliforniya gibi yerlerde artan afet kayıplarının bir sonucu olarak, reasürans maliyetleri önemli ölçüde arttı. Bu da sigortalıların reasüransları için daha fazla ödeme yapmak veya daha fazla riski elinde tutmak zorunda olduğu anlamına geliyor. Diğer bir seçenek de, şirketlerin bu iş kollarında yazdıkları iş miktarını azaltarak bu risklere maruz kalmalarını azaltmak veya piyasadan tamamen çıkmak olarak açıklanıyor.