Çin, 2014’den sonra ilk kez aktüerlik sınavı açıyor

Çin, 2014 yılında sınavların askıya alınmasının ardından sigorta piyasasındaki bir boşluğu doldurmak için aktüerler için yeterlilik sürecini yeniden başlatıyor.

Ülkenin sigorta sektörü, aktüerlerin yetersiz kalması nedeniyle sınavların yeniden başlatılması çağrısında bulundu. Sigorta işinde aktüerler, veri analizi ve diğer teknikleri kullanarak riskleri değerlendiren profesyoneller. Aktüerler, risk yönetimi, sosyal garantiler ve diğer alanların yanı sıra sigorta alanında da önemli bir rol oynuyor.

Yicai Global’in haberine göre bu yıl 21-25 Ekim tarihleri ​​arasında yapılacak olan sınavlar oldukça teknik ve zor olacak.

Alanın kendisi, yeterlilik sürecindeki iki aşama ile yüksek dereceli ve uzmanlaşmış olarak kabul ediliyor. Ulusal Mali Düzenleme İdaresi ve İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan belgelere göre, başvuru sahiplerinin resmi bir aktüer olabilmeleri için önce aktüer adayı olma niteliklerini taşımaları gerekiyor.

Sınavların yeniden başlamasından önce, Çin’deki aktüerler sadece hayat ve hayat dışı olmak üzere iki alanda uzmanlaşabiliyordu. Bu kez düzenleyiciler, sağlık sigortası, sosyal güvenlik ve emeklilik planları, finansal risk yönetimi, varlık yönetimi ve veri bilimi dahil olmak üzere sektörün taleplerini daha iyi karşılamak için beş alan ekledi.