Koreli sigortacılar gözünü yurtdışına çevirdi

Güney Koreli sigorta şirketleri, yurt içi sektör doygunluk nedeniyle durduğundan, büyümelerini desteklemek için denizaşırı pazarlara açılmak istiyor.

Yabancı teklifler veren şirketler arasında hem hayat hem de hayat dışı firmalar yer alıyor ve bölge şu anda büyük bir ekonomik gelişmenin ortasında olduğundan ve geniş bir müşteri tabanı sunabilecek büyük bir genç nüfusa sahip olduğundan, birçoğu Güney Kore’nin Güneydoğu Asya’daki komşularına bakıyor.

The Korea Times’ın bir haberine göre, hayat dışı sektörden DB Insurance, 2015’ten itibaren üç Vietnamlı şirkette kontrol hisselerini güvence altına alan sigortacıyla birlikte, o zamandan beri yurtdışında agresif bir kampanya yürütüyor.

Diğer bir büyük oyuncu olan KB Insurance, ana şirketi KB Financial Group’un diğer bölümleriyle daha fazla sinerji yaratmak için gözünü Endonezya’ya dikti. Başka bir bağlı kuruluş olan KB Life Insurance, kısa bir süre önce denizaşırı pazar iştahını karşılamak için küresel bir iş birimi kurdu.

İki büyük hayat sigortası şirketi olan Samsung Life ve Hanwha Life da kendi yurt dışı pazarlarını büyütme çabalarını artırıyor. Samsung Life şu anda, 1997’de başlattığı bir girişim olan Tayland’daki bölümünün elde ettiği son kârlara güveniyor. Öte yandan Hanwha Life, bir iştiraki olan Lippo General Insurance’ın çoğunluk hissesini satın aldığı için Endonezya’ya bakıyor.

Öte ynadan Kore Mali Denetleme Servisi (FSS) kısa bir süre önce yerli sigorta şirketlerinin yabancı finans şirketlerine daha fazla yatırım yapmalarını ve firmaların yabancı bankalara sahip olabilmesini mümkün kılan düzenlemeler için planlarını ortaya koydu.