Zurich’ten ABD’de siber karşı istihbarat şirketi satın alımı…

Zurich Insurance Group’un bir yan kuruluşu olan Zurich Holding Company of America, proaktif ve müdahale hizmetleri aracılığıyla müşterilerini siber tehditlere karşı korumaya yardımcı olan bir siber karşı istihbarat şirketi olan SpearTip’i satın aldı.

Firmaya göre bu satın alma, müşterilerin “zorlu bir risk ortamında kapsamlı siber risk yönetimi desteği”ne yönelik artan ihtiyaçlarını desteklemek için Zurich’in Ticari Sigorta İşletmesinin küresel bir bölümü olan Zurich Resilience Solutions’ın sunduğu siber risk azaltma hizmetlerini genişletiyor.

Kuzey Amerika Zurich Resilience Solutions Başkanı Tom Fioretti, “Hem Zurich Resilience Solutions hem de SpearTip, işletmelerin bir saldırı meydana geldiğinde yanıt vermeye hazır olurken siber tehditleri öngörmesine ve önlemesine yardımcı olma taahhüdünü paylaşıyor. SpearTip’in satın alınması, ABD’deki müşterilerimize güçlü siber güvenlik kontrolleri getirmeye yönelik bir başka adımı temsil ediyor ve ticari operasyonlarını güçlendirmeye yardımcı oluyor.” dedi.

Zurich Resilience Solutions Siber Risk Hizmetleri Başkan Yardımcısı David Shluger, “İki yılı aşkın bir süredir SpearTip ile yakın bir şekilde çalıştık ve etkileyici siber teknik yeteneklerini ilk elden gördük.Teknik yeteneklerinin Zurich’in hizmet mükemmelliğiyle birleşmesi, Zurich Resilience Solutions’ın Siber Hizmetler Ekibinin yeteneklerini, müşterilerimize eksiksiz bir ürün paketi sunmak için genişletiyor.” diye konuştu.

SpearTip, 2005’ten beri siber risk azaltma hizmetleri sağlıyor ve kuruluşların siber risklerini ve güvenlik açıklarını belirlemelerine yardımcı oluyor.