Z kuşağının yarısı, Y kuşağı iki yakayı bir araya getirme konusunda endişeleniyor…

Yeni bir araştırmaya göre, Z kuşağı ve Y kuşağının neredeyse yarısı, yaşam maliyetlerinin artması ve kötüleşen enflasyon karşısında maaşlarının yetersiz olduğundan endişe ediyor.

Etiqa Insurance Singapore’un son raporu, Singapur’daki genç yetişkinlerin yüzde 48’inin iki yakayı bir araya getirme konusunda endişeli olduğunu, yüzde 89’unun ise mevcut ekonomik ortama ayak uydurmak için tasarruf veya yatırım alışkanlıklarını yeniden düşündüğünü gösterdi.

Bulgular, Etiqa Singapur’un kişisel finansmanı yönetmek için gerekli bilgi, beceri ve alışkanlıklara sahip olarak mevcut ve uzun vadeli ihtiyaçları karşılama yeteneği olarak tanımladığı, Z Kuşağı ve Y kuşağından gelen finansal uygunlukla ilgili genel bir endişenin altını çiziyor.

Mali korkular, genç yetişkin Singapurluların neredeyse yarısını rahatsız ediyor, çünkü yüzde 44’ü acil durumlar ve diğer mali hedefler için yetersiz tasarruf konusunda endişe duyduklarını söyledi. Yüzde otuz bir de iş güvenliğinden veya gelirindeki ani düşüşlerden endişe ediyor.