Çin’de Allianz’ın fon yönetim şirketine izin çıktı

Çin’in menkul kıymetler düzenleyici kurumu Allianz Global Investors’a (Allianz GI) bir kıyı fon yönetimi şirketi kurma izni verirken, Pekin ekonomik büyümenin yavaşladığı bir ortamda yabancı şirketleri çekme çabalarını hızlandıracağına söz verdi.

Alman sigorta şirketi Allianz’ın yatırım yönetimi yan kuruluşu olan varlık yöneticisi, düzenleyici kurumun resmi kayıtlarına göre, Çin’in 3,8 trilyon dolarlık yatırım fonu piyasasında birim kurmak için 300 milyon yuan (41,20 milyon dolar) sermaye koydu.

İlk yeşil ışık, Allianz GI’nin Mart ayında Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu’na başvuruda bulunmasından beş ay sonra geldi; bu, yabancı bir varlık yöneticisine verilen en hızlı düzenleme onaylarından biri oldu.

Çin Devlet Konseyi Pazar günü yabancı yatırım ortamını daha da optimize edeceğini ve daha fazlasını çekeceğini söyleyen yönergeler yayınladı.

Alman varlık yöneticisi, aralarında BlackRock BLK.N ve Fidelity International’ın da bulunduğu bir dizi yabancı varlık yöneticisinin sonuncusu olurken, Çin’deki varlıklarını 2019’da mülkiyet kısıtlamalarını kaldırmasından bu yana genişletmek istiyor.