Kardeş ülke Azerbaycan’nın ilk “Sigorta Festivali” 26 Ağustos’ta başlıyor

Azerbaycan Cumhuriyeti Merkez Bankası, Azerbaycan Sigorta Birliği ve Zorunlu Sigorta Bürosu desteği ile Azerbaycan’da ilk kez “Sigorta Festivali” düzenlenecek.

Azerbaycan Sigortacılar Birliği İcra Direktörü Elmar Mirsalayev, festival kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili bilgi verdi. Mirsalayev, 2021 yılından itibaren ülke halkının refahının artırılmasına yönelik geniş çaplı eğitim faaliyetleri çerçevesinde çok yönlü tedbirler hayata geçirildiğini belirterek, bu etkinliklerden birinin de 26 Ağustos’da başlayacak olan “Sigorta Festivali” olduğunun altını çizdi.

İcra direktörüne göre Festival 26 Ağustos’tan 7 Eylül’e kadar gerçekleştirilecek. Festival, Sumgayit, İsmayilli, Gence, Guba, Lenkeran, Mingeçevir, Gadabey, Şeki ve Zagatala bölgelerinde yapılacak.

Verilen bilgiye göre ilgi çekici programlarla düzenlenen festivale halkın katılımı ücretsiz olacak. Uzun vadeli bir izlenim yaratmayı vaat eden roadshow’da hem eğlenceli hem de bilgilendirici oyunlar düzenlenerek sigorta okuryazarlığının artırılması amaçlanıyor. Vatandaşlara ödüllü yarışmalar, müzik programları ve faydalı bilgilerle gerçek bir festival atmosferi yaşatılacak.

Festivalin, Azerbaycan Cumhuriyeti Merkez Bankası, Azerbaycan Sigortacılar tarafından, Bakanlar Kurulu’nun 354 sayılı Kararı ile onaylanan “Sigorta Sektörünün Kalkınmasına Yönelik Eylem Planı”nın uygulanması amacıyla düzenlendiğinin altı çizildi.

Projenin amacı geniş nüfus gruplarının ve işletme temsilcilerinin sigortacılık alanındaki bilgi ve hayal güçlerini artırmak, sigorta hizmetlerine katılımlarını teşvik etmek olduğu, proje çerçevesinde çeşitli eğitici ve tanıtım videoları ve animasyonlar, posterler ve diğer materyaller hazırlanarak geniş kitlelere sunulması da amaçlanıyor.